Мезотерапија и оне ствари

Зоран Бабић На шта би личило да ја не смем да имам своје мишљење? И да не смем да га искажем? Па има их много... од мезотерапије па до разних неких других ствари.

Зоран Бабић, шеф посланичког клуба СНС-а, на питање о чему мисли другачије од премијера Вучића, „Н1 инфо“/„Курир“

Дођоше, не попеглаше и не спаковаше

Милан Стаматовић Најпре су ми нудили да пређем у СНС и да бирам функцију, па су ми нудили станове по Београду, а када сам све то одбио, предложили су ми да се повучем са места председника општине... Нудили су ми да дођу Вучићеви људи да „попеглају“ документацију, а када сам и то одбио, рекли су ми да могу да се пакујем... Они су ме унапред осудили – сумњам да је у овом случају реч о поруци да „онај ко нешто каже против Вучића, добиће и медије и све државне институције на врату, али ако га хвалите можете да крадете колико хоћете.

Милан Стаматовић, председник општине Чајетина и потпредседник Српске народне партије (СНП), портал „Србија данас“

Први брат Србије

Милан Стаматовић Андреј Вучић обавља најутицајнију функцију тренутно у Србији, а то је функција премијеровог брата. Утицајима са те позиције кадрује по целој Србији.

Милан Стаматовић, председник општине Чајетина и потпредседник Српске народне партије (СНП), портал „Србија данас“

Изгледа као Вучић, представља се као Вучић, можда и јесте Вучић

Зоран Бабић Премијер Александар Вучић мене подсећа на мог пријатеља Александра Вучића и шефа моје странке.

Зоран Бабић, шеф посланичког клуба СНС-а у Скупштини Србије, „Н1 инфо“/„Курир“

Ангел-паша Атасрб

Владимир Ђукановић Мислим да [Вучић] има својства Кемал-паше Ататурка да реформише систем, а ако гледате савремено неко доба, мислим да је он нека врста Ангеле Меркел.

Владимир Ђукановић, посланик СНС-а, о премијеру Србије, „Н1 инфо“/„Курир“

Нисмо обавештени да је бомбардовање било за наше добро

Драган Шормаз Мислим да би неких 70 одсто становништва било против [уласка у НАТО], али то је зато што људи нису довољно обавештени, али то тренутно није тема. Нити смо ми аплицирали, нити је нас неко звао.

Драган Шормаз, народни посланик СНС-а и шеф српске делегације при Парламентарној скупштини НАТО, „Танјуг“

Mirjannah линчујте, Zorannah нећете

Биљана Србљановић Стварно не разумем због чега је ауторка Zorannah до те мере изложена јавном линчу? Она се барем не представља као књижевница, него блогерка, која свој производ не намеће ником... Зашто камера није прошетала до, на пример, штанда „Вечерњих новости“, које су објавиле књижевно дело једне друге модно освешћене ауторке, Мирјане Марковић?

Биљана Србљановић, драмски писац, „Фејсбук“/„Блиц“

Обрачун са бедама, не са људима

Зорана Михајловић Месецима и данима ми слушамо и гледамо разне изјаве нашег коалиционог партнера СПС и ћутимо. [...] После многих лажи и свега онога што изговарају, они од себе праве одређене жртве. За нас то нису људи, већ готово бедници. То што премијер Александар Вучић не реагује на одређене увреде, не значи да је било ко од нас нешто заборавио.

Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и потпредседница СНС-а, о изјави Бранка Ружића уз фотографију са Игором Микићем, „Танјуг“

Освештавање с(а)вести

Патријарх Иринеј Неко жели да се оно што је наше повери народу који је у читавој својој историји рушио, жарио и палио све највредније. [...] Надамо се да ће свест и савест оних који одлучују о нашој и судбини српских светиња на Косову проговорити... Ако се силом одузме наша историјска и културна баштина, ми морамо силом или милом то вратити.

Патријарх Иринеј, о процесу пријема Косова у УНЕСКО, „Танјуг“

Кад се извињење погрешно адресира (и убајати)

Александар Вучић Ако вам се неко извини пет дана касније, па се уз то извини и Дачићу, а нисам најбоље разумео зашто баш њему, онда не знам шта да вам кажем...

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, о Ружићевој изјави и извињењу, „Блиц“

Покушај спасавања редова Ружића (од Вучића)

Борислав Стефановић [Бранко] Ружић види да је та структура у којој се налази коруптивна и да вуче погрешне потезе, али је остао веран СПС-у и лошој влади... Више пута сам га звао и сваки пут је имао неке неодређене изјаве. Разлика између Ружића и мене је у томе што се ја никада нећу извинити Вучићу.

Борислав Стефановић, потпредседник ДС-а, о Ружићевој изјави и фотографији са Игором Микићем и извињењу, „Блиц“