И пад (низ литицу) је лет

Душан Вујовић Морам да вам испричам један виц. Двојица се пењу, и један падне - да разумемо то као фискалну литицу - и лети. Пита га друг - је ли све у реду, јеси ли нешто поломио? Он одговора - није, још увек падам.

Душан Вујовић, министар финансија, у Скупштини Србије, према „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Дуго кретање између телефонирања, зезања и фарсе

Драгољуб Петровић Можда је у емисији и зезао Вучића... Са [Миломиром] Марићем се никад не зна да ли вас зеза или не. Био сам код њега шест пута, и увек сам после емисије говорио да нећу више никад. Позове ме: Дражо, дођи да их мало зезамо. А испостави се да зеза мене сат и по. Марић је један добар тип, зове у пола десет увече и пита: Дражо, је л' можеш да дођеш сутра у десет ујутру на снимање? Питам: Ко ће још да буде гост? Он ми каже: Биће Ненад Прокић и наћи ћемо још једног. После сат времена ме зове и пита: Је л' имаш телефон оног Ненада Прокића?

Драгољуб Петровић, новинар, поводом емисије „Ћирилица“ у којој је гостовао српски премијер, „Јужне вести“/„Youtube“

Партијски шарлатани крчме (Србију) певајући

Данијел Цвјетићанин Ни случајно не бих продао „Телеком“, али држава га продаје са образложењем да није способна да спречи партијско запошљавање, да није способна да управља „Телекомом“, јер нема менаџерских способности, али се осећа врло способном да управља новцем које ће од продаје „Телекома“ добити. И ми својим очима гледамо тај парадокс.

Данијел Цвјетићанин, професор економије, „Агора“ Радио Београда 2

Рече му један војвода

Душан Батаковић Ми смо мала територија, а велики народ по култури, историји и регионалном значају. Мени је велики војвода од Луксембурга лично рекао: У Европи постоје две велике државе - Велико војводство од Луксембурга и Велика Британија. Шта би тек рекли ови у Црној Гори? Не морамо се увек мерити према Индији.

Душан Батаковић, историчар, „Агора“ Радио Београда 2

(Кесићев) трећи човек

Драгољуб Петровић Ја сам у емисији „24 минута са Зораном Кесићем“ гостовао седам пута. Највише је био Вучић, па Кесић, па ја.

Драгољуб Петровић, новинар, на промоцији књиге Срђана Шкора на тргу у Нишу, „Јужне вести“/„Youtube“

Таленат за дрекавце

Драгољуб Петровић Ја сам са Драганом Ј. Вучићевићем радио у „Гласу јавности“ четири-пет година. Био је талентован новинар, умео је да пише. Међутим, појави се у неком селу дрекавац, пошаљу га тамо и он само што не направи интервју са дрекавцем. Увек су му се привиђале ствари, видео је нешто други не виде. И сада је тако.

Драгољуб Петровић, новинар, на промоцији књиге Срђана Шкора на тргу у Нишу, „Јужне вести“/„Youtube“

Остали само (жути) дугмићи

Александар Вучић Изгледа да ми недостаје Борко [Стефановић]. Ово ми немојте замерити, само сам се нашалио. Верујем и да вама недостаје.

Александар Вучић, премијер Србије, у Скупштини Србије о одсуству смењеног шефа посланичког клуба ДС-а, „Између два петка“ Радио Београда 1

Истрага (фалш) диплома

Александар Вучић Немогуће је да у нашој земљи ћутимо и да развијамо систем који после доприноси и развијању корупцији и разарању свега што је здраво. А то је да се дипломе добијају за пола године, за годину дана, уместо за четири године тешког рада. Да се добијају за новац, а не за посвећен рад и учење. Онда није чудо што су нам резултати лоши. То су ствари са којима ћемо брутално да се обрачунамо.

Александар Вучић, премијер Србије, „Између два петка“ Радио Београда 1

Сељачки на(р)цизам

Маријан Ристичевић Изјавити „сељачки стаљинизам“ било би исто као кад бисте рекли „јеврејски нацизам“.

Маријан Ристичевић, председник Народне сељачке странке и посланик са листе СНС-а, „На кафи са Ђуком“ ТВ „Коперникус"