Забранио бих им и да обећавају и да се глупирају

Душан Ковачевић Било би добро да се у предизборним кампањама што мање обећава глупости које нису тачне и нису могуће. Па ми више немамо не године, него ни седмице за бацање. Доћи ћемо у ситуацију да се боримо апсолутно за голи живот. И биће касно за све политичке опције и обећања.

Душан Ковачевић, драмски писац и академик САНУ, „Блиц“

Њихов ћар (увек) једе нашу вајду

Душан Ковачевић Избори су сад сваке две године тако да се човек више и не сећа кад оно беше није било избора. [...] Оне који ће изаћи у ту политичку арену треба гледати пре свега с обзиром на оно што ће да понуде. Уопште ме не интересује ко којој странци припада, него шта прича. [...] Приче су у принципу: „Ми то радимо за ваше добро. Ви нам не дате да вам помогнемо. И ви не разумете нас а ми изгинусмо због вас. Ми патимо због вас, а ви то никако нећете да прихватите и мислите да ми то радимо из наше користи. И то нас јако вређа. А то што ви видите да смо се ми овајдили и обогатили то није тачно. Вас ваше очи варају. Ми се сломисмо због вас а то што смо успут ућарили, па то се нашло, онако, живи смо људи.“ Е, кад то склониш, онда можеш евентуално видети с ким имаш посла.

Душан Ковачевић, драмски писац и академик САНУ, „Блиц“

Ко је овде трљао, није дангубио

Марко Видојковић Кампања све време траје. Власт је у кампањи и осим тога она није ни у чему другом. Само ‘тртљају’ о својим наводним успесима и то траје непрекидно. То јесте дуга, тешка и прљава кампања нарочито по нас који то морамо да трпимо.

Марко Видојковић, писац, N1

Само (уљудан) окупатор може од целе Србије да направи сигурну кућу

Душан Ковачевић Прича се о спољним, о унутрашњим непријатељима на сав глас - а сваки дан је најмање једна жена убијена и питање сигурних кућа је такође једно од најактуелнијих у Србији. И онда кажете - па дај да се распише конкурс за неког уљудног окупатора да нас доведе у ред.

Душан Ковачевић, драмски писац и академик САНУ, „Блиц“

Једна Америка, један давитељ (а кругова пакла само девет)

Доналд Трамп На Блиском истоку свакодневно гледамо како се хришћанима одсецају главе. Легализовао бих мучење затвореника. Дозволио бих да их даве, уколико би то сачувало Америку. Ма, приредио бих им пакао много гори од дављења.

Доналд Трамп, инвеститор, као један од кандидата Републиканске странке за председника САД, на дебати у Њу Хемпширу, CNN/„Блиц“