Хлеба и (српског) језика

Матија Бећковић Ја мислим да језик брине о нама, а не ми о њему, и да је пропало мање више све о чему смо ми бринули. Да је он спао на нашу бригу, давно га не би било.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, РТС

Почетак буне на људски говор

Матија Бећковић Подигнут је један читав устанак против људског говора. Ко год каже нешто више од две реченице - он дави и смара, и људи показују на врат како су већ поплавели. Сматра се да су све приче потрошене и компромитоване, а с друге стране настаје једна општа редукција и свођење језика - не само на две речи, већ и на неколико гестова, на подигнут палац или на неку гримасу.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, РТС

Радуцкање по (предизборној) тарифи

Велимир Илић Александар Вучић је добар премијер - ради, трчи, бори се и треба га подржати, али не треба да мисле неки, ако су на Вучићевој листи, да ће свуда да победе а да не раде ништа. Морају и они да раде бар мало, а не да седе и чекају да им Аца донесе гласове. Е, то неће моћи.

Велимир Илић, председник Нове Србије и министар без портфеља задужен за ванредне ситуације, „Танјуг“

Бити турски непријатељ је опасно, али бити курдски пријатељ је погубно

Реџеп Тајип Ердоган Хеј, Америко... пошто никада ниси признала (да су терористичке групе), регион се претворио у базен крви. Да ли сте на нашој или страни терориста PYD и Радничке партије Курдистана?

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, о подршци САД курдској Партији демократског јединства у Сирији, „Танјуг“

Велика (отоманска) мајка Турска

Ахмет Давутоглу Ми ћемо вратити свој историјски дуг... У једном моменту, наша браћа из Алепа су [у Првом светском рату] одбранила наше градове Санлиурфу, Гацијантеп, Кахраманмарас... Сада ћемо ми одбранити херојски град Алепо, цела Турска ће стати иза своје браће.

Ахмет Давутоглу, премијер Турске, „подгревајући“ спекулације о могућој турској инвазији у Сирији, Б92