Смрт је (овде) непроверена гласина

Расим Љајић Пустили су вест, објавили вест да сам умро. Људи ме зову, плачу. Кажем им: Ја сам жив и здрав, шта вам је? Кажу: Па, пише на порталу да си умро.

Расим Љајић, као председник СДПС-а, у Новом Пазару, из емисије „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Вучићев (преки) суд гори и од хашког

Војислав Шешељ Истине ради, Вучић ме не би послао у Хаг, Тома Николић - да, а послали би ме и Борис Тадић, Бојан Пајтић и Чеда Јовановић. Вучић би ме осудио у Србији, да би онда стално могао да говори како сам ја ратни злочинац.

Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, на митингу у Врању, „Фонет“

Боље да у иностранству ведри, него да у Србији облачи

Војислав Шешељ Вучић прича да га сви воле и да може да разговара са сваким, па ћу да га поставим за министра иностраних послова. Нека путује и нека разговара са свима који га воле, да нешто добро учини и за Србију.

Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, на митингу у Врању, „Фонет“

Боље цркавица у руци, него пензија на грани

Милан Кркобабић Та пензија ће бити редовна и сигурна само ако ова партија буде имала довољан број својих представника у парламенту, а коалиција на челу са Александром Вучићем добије неприкосновени мандат да влада Србијом. У противном, џаба ћете чекати поштара.

Милан Кркобабић, председник ПУПС-а, коалиционог партнера СНС-а, РТС/N1

Последња линија одбране (пензија)

Милан Кркобабић Лидер ове коалиције Александар Вучић изразио је сумњу у исход резултата ових избора. У праву је, немојмо да се успавамо и схватамо ствари неозбиљно, јер је једна битка за пензије добијена и спасили смо их, сада могу да иду нагоре.

Милан Кркобабић, председник ПУПС-а, са листе „Александар Вучић - Србија побеђује“, „Бета“/N1

Лига (не)орошених џентлмена

Бојан Пајтић Од избора, баш као и Ви, очекујем да грађани спрече операцију ’орошавања мандата’ (Зорана) Бабића, (Вука) Драшковића, Вучића и (Марјана) Ристичевића. Реално, нису они на Вашем нивоу.

Бојан Пајтић, председник ДС-а, на питање Сузане Манчић шта очекује од избора, „Српски телеграф“/„Истиномер“