После петнаест голих година

Александар Мартиновић Експозе мандатара Александра Вучића је својеврсни научни рад, јер се дотакао надлежности сваког министарства и ниједан детаљ му није промакао. Зато овај експозе има највише страница од 2001. године, јер су се претходни премијери појављивали да нешто прочитају про форме. Ово је најбољи програм за напредовање Србије у наредне четири године.

Александар Мартиновић, шеф посланичке групе СНС-а у Скупштини Србије, „Блиц“

Новац (њихов) насушни дај нам данас...

Александар Вучић Морамо да се боримо и да имамо више Албанаца у централној Србији, да овде остављају новац.

Александар Вучић, мандатар, у Скупштини Србије током расправе о програму и саставу нове владе, Б92

Александар Невелики

Александар Вучић Једино тренутно решење за Косово и Метохију, које би пресекло Гордијев чвор, било би да Влада Србије призна независност Косова. Ипак, то не може и неће да учини.

Александар Вучић, мандатар, у Скупштини Србије током расправе о програму и саставу нове владе, Б92

Онаквог власника школе и сина нашли сте да спомињете

Александар Вучић Мој син је био врло добар. Није био одличан, да не мислите да сам нешто платио. Спомињете мог сина. Срам Вас било. Он [Младен Шарчевић] није био директор те школе. Срам Вас било! Да нисам оно што јесам, нешто друго бих урадио зато што сте ми напали дете.

Александар Вучић, као мандатар, на скупштинско питање Бојана Пајтића о сукобу интереса будућег министра просвете који је власник приватне гимназије „Руђер Бошковић“ а коју је похађао Данило Вучић, „Телепромтер“

Легализација LGBT министра

Драган Марковић Палма Сви ме питају, зову ме новинари... како ћу ја сада да гласам за владу у којој је дама LGBT популације [Ана Брнабић]. Ми немамо ништа против тога да таква дама буде у влади, али ми никада нећемо подржати параду поноса и легализацију хомосексуалних бракова.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, као посланик у Скупштини Србије током расправе о новој влади, „Блиц“

Пирати са трибина

Александар Вучић Потребна нам је приватизација у спорту... Као држава плаћамо 'рекет', плаћамо паре да нам не би викали 'педеру'.

Александар Вучић, мандатар, о Црвеној звезди и Партизану, у Скупштини Србије током расправе о новој владе, Б92