Кад аплауз и овације не утихну

Слободан Антонић Тај пљесак трајао је и трајао, из минута у минут, са скупштинарима из СНС на ногама, јер се нико од њих није усуђивао да први престане с тапшањем. И да председница Скупштине није, најзад, прекинула ту непријатну сцену, ко зна колико би још посланици СНС стајали и аплаудирали.

Слободан Антонић, социолог и политички аналитичар, о аплаузу посланичке већине по избору нове Вучићеве владе, ФСК

Пиљарење на затвореној сцени

Слободан Антонић Када му је, рецимо, Ђорђе Вукадиновић (ДСС) приговорио због Бриселских споразума, Премијер се на то брецао што се Вукадиновић 2012. године кандидовао на листи влашке странке. Када му је Душан Павловић (ДЈБ) приговорио у вези са социјалном политиком, он му је одговорио да председник његове странке својевремено није платио порез у САД. Наш канцелар се, бојим се, понашао по моделу чувене Хегелове пиљарице. Она је, како нам преноси знаменити философ, на опаску муштерије да њен парадајз није баш најсвежији одговорила: „То ми кажеш ти, чија се мајка вуцарала са официрима“!

Слободан Антонић, социолог и политички аналитичар, о расправи у Скупштини Србије поводом експозеа мандатара Александра Вучића, ФСК