Капитализам са људским наличјем

Александар Вучић Нигде нисам видео те „чувене пелене“. О томе говоре они који се боре за прошлост и заостајање Србије у будућности. Србија има одговорну, озбиљну и стручну радну снагу, нуди субвенције које су боље него у другим земљама и влада хоће и ради на решењу проблема незапослености. Време утопијског социјализма и самоуправљања је прошло, успећемо само радом или нам преостаје да кукамо, па да баталимо све.

Александар Вучић, премијер Србије, током посете фабрици „Јуре“ у Лесковцу, „Блиц“

Мене су бабе гатаре уклеле...

Александар Вучић Они који немају друга посла нека баце пасуљ, мало карте... сада сам сазнао да има још једна гатара у Србији.

Александар Вучић, премијер Србије, о изјави Вука Јеремића да ће „Вучићев (председнички) кандидат бити Александар Вучић“, „Блиц“

Кад (пољопривредне) пензионерке и „коњи од сто и ко зна колико кила“ рађају

Александар Вучић Изјава је извучена из контекста и она заправо значи повећање права породиљама. Породиљама ћемо повећати права и то на пољопривредне пензионерке које до сада нису биле укључене у програм… По ко зна који пут фалсификује се моја изјава о томе. Ја сам рекао: „Кад имате неког ко је као ја – са 100 и ко зна колико кила, ко може коњу реп да ишчупа, а неће да ради. Ми га замолимо ако ти већ дајемо 8.000, 9.000, 10.000 или 11.000 динара и кажемо му једном у месец дана помози нам ако имамо проблема са снегом да почистимо тај снег, а ти кажеш да нећеш то да радиш, па нема баш смисла јер те држава помаже“? За кога је та констатација увреда?

Александар Вучић, премијер, о својој изјави о породиљама, „Бета“/bizlife.rs