У (унапред) добијеним биткама не учествујемо

Александар Вучић Неко нас је као мотком утукао у главу да не смемо да говоримо ни ко смо, ни шта смо, јер, кад год бисмо то изговорили били бисмо омаловажавани и исмејани. Тај притисак постоји већ 25 година и неважно је да ли смо изгубили за преговарачким столом или смо изгубили рат.

Александар Вучић, премијер Србије, о свом инсистирању да Србија са Републиком Српском обележава важне историјске датуме, „Танјуг“

Фабрике класе „Александар Вучић“

Александар Вучић Поносан сам на то што готово да нема фабрике која сада ради, а да нема неке мој заслуге у томе. Верујем да ће једног дана неко паметан да каже - 'еј, 'ајде то да сачувамо и да имамо неку нову енергију.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, „Танјуг“

Мајсторски кандидат за дриблинг (и велемајстор дисциплине)

Александар Вучић Нисам попут Савићевића, он је био велемајстор, ја сам више тип Југовића. Дакле, да буде апсолутна дисциплина.

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, „Танјуг“

Кључне ствари су (по)некад у шифрама

Александар Вучић Па, слушате савете од [Драгана] Ђуричина до Владете Костића, широк је дијапазон људи које слушате и које желите да чујете, да сазнате шта су хтели да кажу и да разумете њихове поруке. А, како ја да не слушам једног Шредера или Гузенбауера или Хелмута Кола?

Александар Вучић, премијер Србије и председник СНС-а, на питање кога највише „слуша“ осим себе, „Танјуг“

Хвала Блеру што постоји

Александар Вучић Не страхујем ни од чега, али се секирам што сам свестан да сам и овог дана изгубио много времена на део неважних састанака који падају у обавезни део, а да се нисам довољно посветио стратешким питањима и проблемима. То сам научио од мојих пријатеља, и од Шредера, и од Гузенбауера, о томе ми је говорио чак и Тони Блер за свој други мандат, да је тек у каснијем периоду разумео да те мање и ситније ствари мора да препусти другима, а да се бави само великим, стратешким стварима...

Александар Вучић, премијер Србије, на питање шта га брине кад оде кући, „Танјуг“