Срби - језикословци најстарији

Мирјана Марковић Вук Караџић је формирао српски књижевни језик у времену када су некада, данас веома развијене земље, тек основале своје државе, када су тек почињале да живе као народ, када су биле далеко од тога да имају свој књижевни језик, него су припадници тог народа говорили различитим дијалектима у оквиру самозаједничког и етничког корена.

Мирјана Марковић, у Пожаревцу, "Борба"

Млађахни генерал Миљанић

Велибор Васовић Ако је Пеко Дапчевић могао да буде генерал са 24 године, може ваљда и председник ФСЈ да буде човек од 35 или 40 година.

Велибор Васовић, председник Удружења за заштиту и просперитет југословенског фудбала, “Данас”

Не чујем добро...

Изјаве.нет Нисам чуо за увођење марке у Црној Гори.

Милорад Јакшић, главни савезни тржишни инспектор, конференција за новинаре

Час анатомије

Блиц Избора ће бити у Србији и народ ће пресудити. Народ нас често псује и критикује и треба зато што нас осећа као своје. Сутра опет неће имати коме да укаже поверење и даће га нама који смо спречили уништење земље - закључио је Шешељ. На то је Веселинов узвратио да није знао да је у Шешељу добио личног психоаналитичара и додао да данас свака будала може да буде потпредседник Владе. Лидер радикала се потом понудио да лично изврши вивисекцију на Веселинову, јер је то потпуно безопасно - чим се глава отвори види се да мозга нема.

Блиц, скупштински извештај

Име (и презиме) је знак

Изјаве.нет ’Знам ја енглеску демократију’ рекао је легендарном дописнику лондонског ‘Тајмса’ градски судија за прекршаје Слободан Милошевић и послао је на издржавање казне у ЦЗ.

Роксанда Нинчић, коментар хапшења новинарке Десе Тревисан, “Време”

Цвркут цвета у коси

Небојша Човић ’Ако ви мени не верујете колико људи протестује, станите поред прозора у Председништву и бројите редове: у сваком реду по 20 људи и добићете број људи у протесту, плус-минус 5 одсто.’ Тако смо ми бројали. И наше оцене су се поклапале са бројкама које је давала полиција. Али он има те нападе оптимизма, хоће да све цвета, цвркуће... и онда добијете РТС Дневник.

Небојша Човић, о заједничком бројању демонстраната са Милошевићем, “Време”

Неопроштено

Небојша Човић Чак су и Стојичић и Станишић у неколико наврата разговарали са Милошевићем и директно га упозорили, врло отворено му указујући на нешто што је већ тада захватило Милошевић, а то је фактички зло које се зове једнокреветна власт. Баџа је био мало сировији на речнику, па му је то директно рекао у лице. Изгледа да му то није опроштено.

Небојша Човић, председник ДА, “Време”

Затворски суверен

Тања Јакоби Готово осам година грађани Србије чаме у затвору који је наводно подигнут да би њиме био кажњен онај који затвором суверено влада. И ту међународна заједница, судећи по најновијем развоју догађаја, нема намеру ништа да мења.

Тања Јакоби, коментатор, “НИН”

Весели Мрка

Милутин Мркоњић Искуство и наш осећај времена јасно нам говоре да су знање и самопрегоран рад онај незаобилазни мост који води у живот достојан човека. Кад год смо наш развојни пут бранили знањем и стваралачким подухватима, планове смо премашивали, а снагу и независност друштва јачали, и кад год смо смену преживелог и старог вршили стварајући ново, нисмо губили ни једног човека, а послови су нас уједињавали.

Милутин Мркоњић, директор Дирекције за обнову земље, захвалница председнику СРЈ у име одликованих прелагалаца обнове

Формула да се самоизненадимо

Живадин Јовановић Понекада се и сами изненадимо колико смо у стању доброга да направимо, а одговор и формула за то јесте наше јединство и чврстина, наша повезаност, повезаност људи са Владом, са државом на коју се ослањамо и зато постижемо много.

Живадин Јовановић, потпредседник СПС-а и савезни министар дипломатије, у Ћуприји

Шта зна Кинез где је Сарајево

Велимир Бата Живојиновић За време НАТО агресије из кинеске државне телевизије дошла је група новинара у моје село Кораћица, и направила са мном получасовни разговор. Довео их је Капетан Драган. После емитовања разговора, сваки дан су на државној телевизији (сваког сата) пуштали по пет минута интервјуа. Десило се нешто за Риплија: чак 140 милиона Кинеза пријавило се као ратни добровољци и хтели су да одмах дођу у Југославију. Како су рекли - желели су да бране и помогну Валтеру и његовој земљи коју бомбардују!

Велимир Бата Живојиновић, глумац, у “Блицу”

Грађанин Кеба

Драган Којић Кеба Тежак сам романтик и волим да се враћам у пупољак.

Драган Којић Кеба, естрадни уметник, “Блиц”