Доктор БК наука

Богољуб Карић Нисам стигао да докторирам, јер сам се бавио бизнисом. Међутим, на ономе што сам радио и постигао написано је неколико десетина докторских дисертација.

Богољуб Карић, председник "БК компаније" и председник Покрета снага Србије, "Културни нокаут" Маје Узелац на РТС-у

Начитан на правди Миланке

Богољуб Карић Не читам белетристику, обично читам биографије успешних бизнисмена као што су били Рокфелер, Форд и тако даље; али ми понекад жена ,ували‘ књиге у којима се пише о љубавима, варањима и преварама...

Богољуб Карић, председник "БК компаније" и председник Покрета снага Србије, "Културни нокаут" Маје Узелац на РТС-у

Активна немирољубива коегзистенција

ДСС Србији не треба позер, већ председник који ће радити свој посао. Грађанима Србије није потребна још једна естрадна звезда, већ државник који ће своје и партијске интересе подредити државним и општим интересима.

ДСС, саопштење

Постојани кано клисурине

Војислав Коштуница Пропуштене су прилике за евентуално обарање Владе Србије. То се није десило и оно што се чује у разговору са свим страним саговорницима, то је дивљење пред чињеницом да је ова влада усвојила буџет у новембру – раније него што су то учинили парламенти у другим, старијим и стабилнијим демократским режимима него што је наш.

Војислав Коштуница, премијер Србије, "Б92"

Двосмерна неминовност

Љубомир Живков Коштуница чији се делокруг и речник забрињавајуће сужавају понавља да је сарадња са Хагом неминовност, хоће да спремно поднесемо ударац ако за његовог вакта ипак падне које хапшење, а рад је да утувимо у ове наше главе како чак ни његово србољубље и доказани инатлук можда неће помоћи јер је неминовност неминовна, као што јој само име каже.

Љубомир Живков, у "Ретровизору" ТВ "Б92"

Небо је лимит

Вук Драшковић Једна невероватна и лажна верзија сада је још невероватније и бахатије преформулисана. Када то прочита, не преостаје човеку ништа друго него или да прихвати лаж и постане саучесник злочина над убијеном децом, која су проглашена за убице, или да ћути и плаче од муке и, треће, да се буни и виче до неба. Ја се буним и галамићу до неба док се не открије истина. Ти гардисти нису били убице него убијени. Разговарао сам овде и са оцем војника Драгана Костића. Рекли су му, и то тек два месеца после злочина, да му се син убио у војничкој спаваони, а он је, каже, и наводи сведоке, када га је видео у ковчегу, затекао земљу у устима сина. Откуд земља у спаваони? Убио се, каже, тако што је два пута пуцао – прво у центар груди, из пушке, па је онда преместио пушку и пуцао још два пута у срце.

Вук Драшковић, лидер СПО-а, "Време"

Ко (не) слуша Вука, слушаће...

Зоран Анђелковић Баки Да народ слуша шта Вук Драшковић говори ова земља би се распала до сада сто пута!

Зоран Анђелковић Баки, генсек СПС-а, "Студио Б"

Само сам га питао да ли је нормалан

Предраг Бубало Ја човека никад нисам малтретирао и волео бих да он то каже овако и где сам ја присутан, ја сам само питао господина Милка Штимца [председника Комисије за хартије од вредности] – да ли си нормалан и да ли ви одговарате за своју одлуку, каже – да, и ту смо завршили конверзацију. Ништа више.

Предраг Бубало, министар за привреду у Влади Србије, "Утисак недеље"

Француски ђак

Божидар Ђелић Бог зна да сам имао различите ставове у последњих годину, годину и по дана од господина Лабуса. Имао је неке мане. Није чудо зашто смо се разишли око неких ствари. Рекао је веома тешке ствари на мој рачун, неке, нажалост, нећу моћи да заборавим. Међутим, ја никада нећу помислити да је он корумпиран човек. [...] Значи, нико не може да гарантује осим за себе. Ја гарантујем за себе. Међутим, ако постоји још неко за кога могу да гарантујем да лично није корумпиран, то је господин Лабус.

Божидар Ђелић, бивши министар финансија у Влади Србије, "Радио Б92"

Шведски стандард

Млађан Динкић Буџет је пун до врха. Никада није било више пара, инфлација ће тек прећи 10 одсто, а евро до краја године неће премашити 80 динара. Никада нисмо имали бољу ситуацију у буџету и сада имамо вишак прихода, па смо одлучили да смањимо порезе.

Млађан Динкић, министар финансија у Влади Србије, нишке "Народне новине"

Поскок до УБПОК-а

Верица Бараћ То је таква правна несигурност коју је влада начинила. Мотиви могу бити добри, али поступак је потпуно погрешан. Он руши институције, он руши правну сигурност. Замислите, ко ће доћи и ко ће бити стратешки партнер у земљи у којој кад је влада незадовољна одлуком Комисије, они све чланове Комисије позову у УБПОК на разговор.

Верица Бараћ, председница Савета за борбу против корупције, "Б92"

Велики јеврејски брат

Смиљко Костић Видео сам да градоначелник у Израелу на монитору може да види ситуацију на пунктовима у граду. Тражићу да се и у Нишу то уради, да не буде да неко из солитера баца ђубре на моју кућу или на улицу.

Смиљко Костић, градоначелник Ниша, "Балкан"

Наставак са насловне стране

Марија Рашета-Вукосављевић Иза мог хапшења стоји власт, јер је очито требало скренути пажњу са неких других ствари, много актуелнијих и болнијих по њу. Када једном некога ставите на насловну страну и кажете да је нешто лоше урадио, онда га је лако опет ставити на насловне стране, јер има етикету. Тако сам сада злоупотребљена, јер сам због претходних афера била лака мета, а народ треба нечим да се забави.

Марија Рашета-Вукосављевић, бивша министарка саобраћаја, "Блиц"

Право славље

Драган Камаљевић Моја породична слава је Свети Никола, али сам, када је започео распад Југославије, одлучио заједно са оцем да променим славу. Већ десет година славим 29. новембар као крсну славу, као знак сећања на време када је било више него лепо живети. Тек када се окупе гости види се колико болују за временима Југославије, која је имала углед и код народа и у свету.

Драган Камаљевић, становник села Драгољ и одборник СПС-а у Скупштини општине Горњи Милановац, "Срна"

Екипни спорт

Изјаве.нет Једном смо 'радили' типа који је на крају изгубио и кишобран, па је молио да му га вратимо. Али, ови моји упорни, неће ни да чују. Овај се тако изнервирао, а и велике је паре изгубио, зграби оно дете из наше екипе, па низ улицу. Ма, циркус, једва смо га стигли!

Врањске, неименовани "шибицар" из Врања

Одрадити испоштовање

Горан Гоцић Испоштовати је знаковита, достојна манифестација затеченог стања, те Србије на преласку из социјализма (где се претеривало с константним утеривањем страхопоштовања у кости) у лесе-фер (где наоко не постоји ниједна норма, институција или особа достојна поштовања). Изузев, можда, оних наоружаних. Данас, нема формуле која речитије указује на наше морално посрнуће, нема фројдовске омашке која теже оптужује своје говорнике од неологизма испоштовати. У англократској ери се за све мора пронаћи тзв. кључна реч. Предлажем да се овај глагол испоштује као симбол не само наше писмености ограниченог домета, већ и нашег злочина према институцији угледа, и прогласи почасном лексичком јединицом речника новоговорљивог полусвета.

Горан Гоцић, у рубрици "Из мог угла", "Политика"