Да је бар пас имао појма

Драган Јочић Пошто је оставио своју децу на неком рођендану, Мирослав Цимпл је кренуо у поменутом правцу. Поред њега је био његов пас и једноставно није имао појма о чему се ради када је налетео на пратњу председника Србије.

Драган Јочић, министар полиције, конференција за новинаре

Да је бар пас имао појма

Драган Јочић Пре свега не сме бити ремећен мир грађана, јер то их нервира.

Драган Јочић, министар полиције, конференција за новинаре, на питање шта полиција треба да чини да би спречила нервозне возаче да налећу на колоне под пратњом

Јављање привиђења

Зоран Анђелковић Баки Већ дуго Демократској странци се јављају разна привиђења.

Зоран Анђелковић Баки, генсек СПС-а, "Б92"

Јављање привиђења

Изјаве.нет Мој син јесте помало нервозан, а посебно не воли да му дирају кола. Стално се плаши да их не огребе.

Милица Цимпл, мајка Мирослава Цимпла, возача који имао саобраћајни инцидент са аутомобилом Бориса Тадића, "Блиц"

Јављање привиђења

Томислав Николић Шта Тадић има да се возика по Београду у девет сати увече? Што не седи кући као човек?!

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, изјава новинарима у Скупштини Србије

Јављање привиђења

Богољуб Карић Изјаве председника Србије Бориса Тадића о Хашком трибуналу и Косову могле су да испровоцирају напад на њега. Када је господар добар није срамота клекнути и пољубити му руку, а овакви господари треба да размишљају како да чувају своју главу.

Богољуб Карић, коалициони партнер Бориса Тадића у Војводини, "Данас"

Кајманци са Сејшела

Ружа Ћирковић А што се тиче фондова чији крајњи власници ником нису познати, власт којој су од самог почетка, са мислим осам месеци паузе, од октобра 2000. године припадали и Лабус и Динкић могла је да забрани учешће таквих тајних фондова у нашој приватизацији. Као што су учиниле неке друге земље, попут Словеније. Али било би незгодно. Такви су фондови наши главни инвеститори. Гледај Салфорд, гледај Мидленд, а да не причам о власништву из другог реда.

Ружа Ћирковић, економски новинар "НИН"-а, у листу "Данас"

Сви у шуму!

Ненад Чанак Нову власт у Новом Саду чини коалиција кољача и клерофашиста. Та коалиција, подржана профитерском организацијом Г17 плус, мозе донети само раздор и несрећу Новом Саду и Војводини. Позивам све демократске и прогресивне снаге у антифашистичку борбу.

Ненад Чанак, бивши председник Скупштине Војводине, у разговору са мађарским амбасадором у Београду

Голубари и младо од жирафе

Драган Чолић Ја много волим и поштујем смедеревске голубаре, многи од њих су симпатизери Српске радикалне странке, и они веома добро знају кад неко преврће очи као тикир. Немојте, господине председниче, да преврћете очи кад [за говорницу] излазе одборници Српске радикалне странке.

Драган Чолић, шеф одборничког клуба СРС-а у СО Смедерево

Голубари и младо од жирафе

Драган Чолић Ова мала ваша смешна група отпораша коју имате у одборничкој групи, они људи не знају ништа, као младо од жирафе, не зна, неуко, стане на ноге па посрће, само што га жирафа у касу избацила, оно не може, клеца, клима, мора да учи, знате.

Драган Чолић, шеф одборничког клуба СРС-а у СО Смедерево

Те недивне креатуре

Светислав Басара У Србији имамо нагли успон креатура којима је место пре у ноћним морама него у колико-толико уређеним државама.

Светислав Басара, писац, амбасадор и члан Демохришћанске странке, према "Блицу"

Преживети опозицију

Чедомир Антић Кад видим ко је све водио нашу опозицију, добро је што смо живи.

Чедомир Антић, члан Председништва Г17+, о Милану Панићу, "Утисак недеље"

Радикално исто

Владета Јанковић Вук Драшковић је, у својој раној фази, показивао динарску варијанту српског радикализма. Касније је Драшковић, разуме се, еволуирао. Како то бива са динарцима, из једне крајности је отишао у другу, у некритичко, чак инфериорно прихватање западних стандарда у односу на нашу државу и нашу нацију.

Владета Јанковић, професор античке књижевности и високи функционер ДСС-а, "Европа"

Колине, брате!

Зоран Јањушевић Премијер Живковић није прихватио моју оставку зато што је имао договор с Колином Пауелом око мог ангажмана.

Зоран Јањушевић, бивши члан Савета за државну безбедност, ТВ "Б92"

(Не)свест

Драгослав Бокан Кад би људи знали шта сам ја све радио, онесвестили би се. Јер је то за онесвешћивање. И нека све то остане на загонетном осмеху.

Драгослав Бокан, редитељ, бивши вођа "Белих орлова" и садашњи уредник часописа "Лепа Србија", "Европа"

Пријатељски савет

Душан Михајловић Највећи успех у животу ми је када сам у тридесет осмој години живота спознао истину да немам других непријатеља осим себе.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, према "НИН"-у

Крндељи без душе

Ксенија Пајчин Ухватити фрајера није никакав проблем. Тужно је што данас разни крндељи хватају згодне типове на мини сукње и силиконе. Мени је најбитније да у очима мушкарца видим душу!

Ксенија Пајчин, "секс бомба", "Европа"

Трећа смена

Анабела Басало Док сам била у средњој школи, писала сам љубавне песме и романе који никада нису угледали светло дана, а тичу се тужног периода у коме смо живели. 'Жену с грешком' написала сам за седам ноћи, из беса.

Анабела Басало, списатељица и "менаџерка за хот-лајн", "Панчевац"