Кота 232

Жарко Јокановић Просечан грађанин Србије дневно има 232 дин за храну и пиће. И има више од 232 пута дневно Вучића у свим медијима. Јер ниједно зло не долази само.

Жарко Јокановић, писац и сценариста, бивши политичар, коментаришући податке Републичког завода за статистику „Твитер“/„Опозиционар“

Ложење Бадњаком (и друге бесмислице)

Боро Стјепановић Страшно, неки дан га гледам, слушам како петља о вјери и о Богу, о слављењу Божића, то су бесмислице, то су баљезгарије, то су будалаштине, како је Бог највећа идеја коју је човјек смислио и зато он мора вјеровати у ту идеју. Па зашто онда вјерујеш у Православље? То је само један реп у длаци, длака за длаку, што каже народ. Шта значи крстити се овако или онако, славити Светог Саву или не знам кога, то је преписано, као што је Стари завјет или Књига постања преписана од Сумера, Бабилонаца... Сад он покушава да оправда себе поред Бадњака и неког заложеног камина, да оправда своје богатство које је стекао причајући о социјалној правди и једнакости.

Боро Стјепановић, глумац, о Емиру Кустурици, за Klix.ba, „Недељник“

Нисам дијагностичар, али знам да је за психијатра

Боро Стјепановић Мислим да ја не могу направити ту дијагнозу [Емира Кустурице], може само психијатар ако је поштен. Под условом да тај психијатар не буде Караџић. То је за психијатра, даље немам ништа да додам.

Боро Стјепановић, глумац, о Емиру Кустурици, за Klix.ba, „Недељник“

Трећи (кандидат) међу једнакима

Драган Марковић Палма Ако хоћете да победите, онда тај тим мора да води најбољи кандидат, а то је Александар Вучић. Он још није рекао да ће се кандидовати. Али ако се не кандидује Вучић, онда треба да се кандидује Дачић, а ако он неће, онда ћу се кандидовати ја. Друге кандидате наша коалиција СПС-ЈС неће подржати.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, о председничким изборима у Србији, „Вечерње новости“

Сигуран фикс (на Вучића)

Ивица Дачић Нема ту никакве филозофије. Математички и политички је логично да Александар Вучић буде кандидат владајуће коалиције за председника Србије. Сви остали кандидати, укључујући и мене, изазвали би уједињење опозиције у другом кругу. Зашто бисмо фронцле ДОС-а враћали у живот и ризиковали да држава склизне у политичку нестабилност?

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије, „Вечерње новости“

Да ђутуре продамо и сељаке!

Бранислав Недимовић Спремна су решења за продају земље странцима и ту неће бити никаквих проблема, напротив то ће бити на корист наших произвођача.

Бранислав Недимовић, министар пољоприведе и заштите животне средине, отварајући Сајам фармера на Тари, „Танјуг“