Традиционално танко

Влајко Сенић Прошле године на менију је било воће, млеко и корнфлекс и за нас Балканце то је прилично танко, а о традиционалној сланини и јајима које су у Америци традиционалан доручак нема ни говора.

Влајко Сенић, високи функционер СПО-а, о молитвеном доручку, "Глас јавности"

Страх од (не)пажљивог слушања

Момчило Рајин Светозар Маровић, на метафоричко питање о страху од летења и како се он понаша тамо кад слети и где је наравно цитирано да је књигу 'Страх од летења' написала Ериха Јонг, где он сад онако пажљиво слуша то питање и почиње са 'да, иако је Сузан Зонтаг давно мртва', што је иначе чињенично стање, ту је у праву, али онда се ја заиста питам са колико уверења и пажње он обавља те своје разговоре на свим тим путевима и како он представља уопште ту нашу тужну причу тамо где нас представља.

Момчило Рајин, рок-критичар, ТВ "Б92"

Министар за борбу против Савета

Предраг Бубало Чланови Савета за борбу против корупције постали хит-мејкери.

Предраг Бубало, министар за привреду, "Б92"

Демократски тоталитаризам

Чедомир Антић Све ово што се данас дешава није последица лошег рада Слободана Милошевића и Војислава Шешеља, већ тоталитарних оптерећења највећих демократских странака у Србији.

Чедомир Антић, члан Председништва Г17 Плус, "Независна светлост"

Нисам био оданде

Зоран Анђелковић Баки Морам да кажем и да ће и мени бити потребно времена да сазнам шта се све дешавало у време власти СПС-а. Могу да кажем и да сам за последње три-четири године више сазнао о функционисању власти СПС-а, иако сам био у његовом руководству, него за тих десет година.

Зоран Анђелковић Баки, генсек СПС-а, "Дневник"

Слободно разговарајте!

Мило Ђукановић Са предлогом Војислава Коштунице нас ће упознати Брисел. Ми ћемо њему одговорити преко Њујорка.

Мило Ђукановић, црногорски премијер, "Бета"

И матерњи и црногорски

Ранко Кривокапић Све су то наши језици – и бошњачки и српски и хрватски, а изнад свега – црногорски.

Ранко Кривокапић, председник Скупштине Црне Горе, према НИН-у

И матерњи и црногорски

Матија Бећковић У компјутерској ери, ниједан не уме да напише слово 'ш' латиницом, а хоће своја права и заштиту тих права од шјеверне Кореје, преко шјеверног пола, до шјеверне Америке.

Матија Бећковић, академик, на оснивачкој скупштини Покрета за заједничку европску државу Србије и Црне Горе

Мале тајне великих православаца

Тамара Skrozza Да ли због вере или због све већег новчаног фонда, тек, Карићи су временом постали блиски са самим врхом СПЦ-а: на породичној слави појављивао се и патријарх лично, руском патријарху поклонили су луксузни аутомобил (овај им се одужио поклонивши Мирјани Марковић позлаћену икону светог Николе, њене крсне славе), а Богољуб је био и главни организатор сусрета патријарха Павла са супругом Слободана Милошевића.

Тамара Skrozza, у "Времену"

Рођени за мито

Љубомир Живков Након неуспеле буне у којој су херојски покушали да сами себи подигну плате, посланици су основали синдикат и дали му име Административни одбор, е, Одбор је удвостручио посланичка примања, сталежи који су остали ван Скупштине почели су да реже, али им је посланик СПО-а Живкуцин запушио чељусти рекавши да су се посланици тек после дуплирања плата нашли ван домашаја корупције, народни изабраници су, дакле, виђени за мито, само је питање хоће ли их подмитити држава, каква клика или неоправдано обогаћени појединац...

Љубомир Живков, "Ретровизор Б92"

Аутори и модели

Гордана Суша Нисам могла да прихватим да ми спикери или незавршени студенти, само зато што су Тијанићеви пулени, буду заменици. У најкраћем, Тијанић даје предност презентерима, што свакако није небитно за телевизију, ја дајем предност ауторском новинарству, без којег нема ни кредибилитета... Радити сваки дан по 12 сати у ишчекивању неке подметаљке или безобразлука – постало је шизофрено, и после једног таквог Тијанићу својственог урлања, којим је довео у питање и моје новинарство и телевизијско знање – поднела сам оставку. Од тада га нисам ни чула ни видела.

Гордана Суша, бивши главни уредник РТС-а, "Данас"

Остваривање

Бранка Невистић Остварило ми се да будем остварена.

Бранка Невистић, водитељка Дневника на РТС-у, "Софија"

Супа и величина нужде

Марко Видојковић Нас исте канџе гребу и данас, али је непријатељ мање јасан и видљив. Србију у претходне четири године видим као кокошку откинуте главе која се крварећи тетура по дворишту и питање је трена када ће се стропоштати. Данашња власт је само последица тетурања кокошке. Коштуница и његова екипа само су супа скувана од ње. Искрено се надам да ћемо ту супу већ једном сварити и искењати.

Марко Видојковић, писац "Канџи", према "Панчевцу"

Културни за нормалне

Радован Рака Радовић Ово сад је наша несрећа због неравнотеже у свету. Американцима треба месо, па се труде да будемо оцрњени као црни ђаволи. Кад нам наиђу нормални људи, Французи или Немци, виде да нисмо конфликтан народ. Ми Срби смо културни, па нећемо више да упадамо у глупост.

Радован Рака Радовић, председник Трстеника, "Европа"