Броз је бар имао Рекса

Соња Лихт Не мислим да је то чудо што је са мном разговарао, ја сам уопште ових дана рекла, па и мојим саговорницима вечерас, да се помало осећам као Пинки кад је видео Тита.

Соња Лихт, председница Фонда за политичку изузетност, о свом разговору са америчким председником, "Утисак недеље"

Броз је бар имао Рекса

Иван Гашпарович Због протокола нисмо могли да поклонимо Џорџу Бушу пса националне словачке пастирске расе, а он би био згодан пошто је два пута већи од Бушових паса, који су мали.

Иван Гашпарович, председник Словачке, "Бета"

Једном дисидент, увек партизан

Михајло Михајлов Партизани су, на неки начин, били модернији: четници и усташе су клали, партизани су стрељали... Ако гледате европски контекст, очито је да је Карл Маркс модернији од светосавског или косовског мита, или пак од идеја које носи хрватска странка права, симболички говорећи.

Михајло Михајлов, "бивши југословенски дисидент", "Feral Tribune"

Борба перманентна

Б92 Борили смо се против фашиста, четника и агресора.

Б92, припадник муслиманских "Зелених беретки", на "испраћају" генерала Расима Делића у Хаг

Ни у сну

Сорен Јесен Петерсен Уручивање оптужница моја је одговорност и премијеру Харадинају оптужница није предата, осим ако сам то учинио у сну.

Сорен Јесен Петерсен, шеф УНМИК-а, "Б92"

Није одлично али јесте јако врло добро!

Изјаве.нет Најгоре што можете да урадите јесте да стално говорите да је одлично, а да вода улази у чамац.

Кристоф Гојсинг, председник Савета иностраних инвеститора у Србији, "Време"

Књажеви наших дана

Владе Дивац Неки су неспособни, неки су немоћни, неки су корумпирани...

Владе Дивац, о реаговању државних званичника на "аферу Књаз Милош", "БК"

Синдром стеченог имунитета

Драган Бујошевић Јањушевић и Колесар – поднели су пријаву против Динкића, Динкић се позвао на имунитет! Марија Рашета-Вукосављевић – поднела је пријаву против Динкића за клевету, он се позвао на имунитет! Немате ни једну једину аферу из прошлог периода која је решена, а Влада је обећала да ће све то да реши!

Драган Бујошевић, новинар НИН-а, "Радио Б92"

Сурова пресуда у своју корист

Душан Петровић Политика је суров спорт, нисте криви, а људи не желе да гласају за вас. Надам се брзом часу истине, када ће грађани пресудити у своју корист.

Душан Петровић, потпредседник Демократске странке, "Танјуг"

Није сад време за (наше) промене

Небојша Бакарец Ми смо за разговор са радикалима. Они се мењају набоље, баш као и ДС. Уосталом, и СПС.

Небојша Бакарец, функционер Демократске странке Србије, "Новости"

Једино Вук

Вук Драшковић Тишина! Оно што је замућено биће одмућено.

Вук Драшковић, лидер СПО-а, на почетку седнице Главног одбора странке

Једино Дана

Данас Ветар пири / СПО се шири / Киша пада / Даница пропада

Данас, стихови које је певушио члан СПО-а на седници ГО

О капиталним успесима

Божидар Ђелић Мој омиљени ресор у овој влади зове се Министарство за капиталне инвестиције. То је једно домаћинско министарство. Министарство за капиталне инвестиције, скраћено МИКИ. Када сам био мали, било је оно: Дизниленд. Данас у Србији имамо Микиленд. У њему се дешавају невероватне ствари: сваки дан се отвори нова пруга, сваки се дан отварају разне ствари, али су за годину дана успели да разоре ЈАТ, успели су да направе девет милијарди дугова путарима, успели су да пробију инфлацију за 50 одсто, успели су да уздрмају динар и успели су да направе највећи спољнотрговински дефицит у историји.

Божидар Ђелић, бивши министар финансија, на конвенцији Демократске странке

Непознато о познатом

Бранислав Лечић Као што видите на конвенцији, још имамо, генерално гледајући, пућ-пућ-пућ, мале мехуриће који објашњавају неке већ познате ствари... Ово што руководство странке ради чист је фалсификат, они се лажно представљају и лажу да су победили на локалним изборима.

Бранислав Лечић, "блиски сарадник Чедомира Јовановића", "Б92"/"Данас"

Ирак се брани на Звездари

Чедомир Антић Ако је Садам Хусеин изгубио Ирак, зар ћемо му дати Звездару? Е па нећемо, господине [Томиславе] Николићу, никада!

Чедомир Антић, члан Председништва Г17 Плус, на митингу "За европску Звездару"

Служимо Служби!

Горан Петровић Љиљана Недељковић, шеф кабинета Војислава Коштунице, у зиму 2000. ми је рекла да су службе и војска стубови државе. Тада сам већ рекао да се Служба мора мењати, био је то шамар, а после, мислим да ми Коштуница никада неће опростити што сам ухапсио Радета Марковића и показао да има криминалаца у Јединици за специјалне операције и што сам доказао да Служба стоји иза убистава Ћурувије, Стамболића и атентата на Вука Драшковића на Ибарској магистрали... Да то нисам урадио, Марковић би био уважени грађанин и директор Института за безбедност а Бранко Црни шеф Службе, јер је такав био план и онда се ништа не би сазнало о злочинима.

Горан Петровић, бивши шеф ДБ-а, "НИН"

Теорија заташкавања

Милан Веруовић Мислим да ће се поново морати размотрити и сам увиђај. Јер, ако неко нешто хоће да заташка, онда то уради на самом почетку. Зато није довољно да нас осморица каже да је било три пуцања, а довољно је да новинар Милош Васић изађе и образложи теорију по којој је то што смо ми чули био ехо. Много је необјашњених ствари: од непостојања премијерове крви са лица места, до разлике у мојој и његовој улазној рани. Велики проблем ће једног дана имати балистичари када буду морали да објасне увиђај. А можда и Тужилаштво које је написало овакву оптужницу која има неодлучност и о томе да ли је премијер био окренут леђима или лицем ка вратима.

Милан Веруовић, бивши шеф Ђинђићевог обезбеђења, "Новости"

Да ли мислуваш дека сум секси?

Богољуб Карић То је баш секси, повезали су нас неки медији, зато што сам је подигао док смо плесали на прослави БК телевизије. Када јој је пукла сукња, понудио сам јој сако да је огрнем, али она ми је одговорила: 'Нема везе, имам танге, а имам и другу хаљину.' Бојана [Лекић] се увек дочека, не на две, него на четири ноге. Она је чудо, може да води државу, а не БК телевизију.

Богољуб Карић, председник Покрета снага Србије, "Свет"