Београд на Косову

Татјана Лазаревић Капуљаче су се први пут појавиле у Косовској Митровици 2013. када су полупане изборне кутије. Прекопавање улица је такође, пре Немањине, два булевара, Славије, итд. започело у Краља Петра у Косовској Митровици, будућој, како је Марко Ђурић као прави весник најавио - Кнез Михајловој. Фонтана која бесплатно пева су били бесплатни концерти српских фолк звезда у косовским градовима и засеоцима уочи свих косовских избора од 2013. наовамо. Београд на води је била Рајска бања и уређење живота на термалним водама у Бањској. Изгледа да она политичка снага која победи на Косову и Метохији уме да одржава власт у Србији, односно, онај ко изгуби овде се плаши да му се слично не догоди и у Београду.

Татјана Лазаревић, новинарка и уредница „Косово Север портала“, „Коссев“

Дође ми да вриснем Вучићево име

Ивица Дачић Када видим ко га (Вучића) све напада и како се уједињују против њега, некако ми је још дражи. Када то видим моја је подршка још чвршћа.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије, на обележавању 9. годишњице СНС-а, „bizlife.rs“

Ковач(и) лажног аманета

Милорад Додик Можда Ердоган јесте потомак султана Фатиха, како каже, али овај простор није султанат нити ће то икада бити. Бар док се Срби питају, а питају се и питаће се. Све што Ердоган може да чува у БиХ је имовина Изетбеговића, јер су му и отац и син Изетбеговић само то могли дати у, како каже, аманет.

Милорад Додик, председник Републике Српске, реагујући на изјаву турског председника, „Срна“/Б92

„... и чувајте ми мог малог Бакира!“

Реџеп Тајип Ердоган Тада ми је казао: „Тајипе, ви сте потомци султана Фатиха, овај простор је вама у аманет, зато га чувајте“. Како ми сада да оставимо Мостар? Како да оставимо Дрину? Како ми сада да оставимо тамошњу султан Фатихову џамију? Наравно да ми то никада нећемо оставити. Ово су све споменици који су круна наше цивилизације. Та цивилизација их је тамо подигла као разлог постојања. Од 15. века наовамо.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, о наводном самртном аманету Алије Изетбеговића, „Анадолија“/N1