Врло добро је, одлично је...

Изјаве.нет Србија има одлично место [у Европи] јер је она европски лидер.

Тери Дејвис, генерални секретар Савета Европе, о председавању Србије том институцијом, 23. јун 2007, "Глас јавности"

Шверц без криминала

Рајко Ковачевић Неосноване су оптужбе о умешаности председника ДПС-а Мила Ђукановића у шверц цигарета. Никаквих криминалних радњи у вези са шверцом цигарета у Црној Гори није било.

Рајко Ковачевић, портпарол Демократске партије социјалиста Црне Горе, на извештај тужилаштва италијанског града Бари, 23. јун 2007, "Прес"

Темпирано срце

Божидар Ђелић Срце европских интеграција куца у Народној скупштини.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе Србије, 23. јун 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Јапански кодекс српских радикала

Драган Тодоровић Погледајте како је јапански министар пољопривреде због злоупотреба свог чиновника извршио самоубиство. Да је Коштуница премијер у Јапану, одавно би био мртав!

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 23. јун 2007, "Курир"

Јапански кодекс српских радикала

Драган Тодоровић Када је Коштуница напао Бебу Поповића сазнали смо да му је овај уступио 'пасат' на коришћење, а он је овамо представљао да вози 'југа' старог једанаест година.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, 23. јун 2007, "Курир"

Буџет је важнији од грађана!

Александра Јерков Сматрам да је неумесно да се у ситуацији у којој 35 одсто становништва живи на граници или испод линије сиромаштва, издваја 90 милиона динара за обнову црквеног и верског објекта. Грађани су важнији од Хиландара!

Александра Јерков, посланик ЛСВ-а, у расправи о буџету, 23. јун 2007, "Прес"

Нова питања на старе одговоре

ЛДП После четири године ваше власти, над судовима, тужилаштвима, полицијом и медијима, после свих суђења и процеса на којима смо се ми појављивали, а од којих сте ви и ваши сарадници бежали, после свих пресуда којима се потврђује да ми говоримо истину, а ваша политика неистинама у томе покушава да нас заустави, опет сте започели кампању криминализовања Зорана Ђинђића и сваког њему блиског човека. Разлог најновијих напада је обрачунавање са једином политичком опозицијом и сведоцима ваших поступака који су упориште злочиначког удружења које сте штитили и у чије име нам се данас постављају питања на која смо већ одговорили.

ЛДП, у писму Војиславу Коштуници, 23. јун 2007, "Бета"

Нова питања на старе одговоре

Андреја Младеновић Пре него што су Шиптар и Кум пуштени, Чедомир Јовановић их је много пута посетио у затвору, па је зато данас право питање да ли он има улогу Јуде у убиству Ђинђића? Време истине долази, самим тим то је добра вест из за Чеду Јовановића ако није учестовао у криминалним радњама.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, 23. јун 2007, "Танјуг"

Душа им Скупштином лута (без капута)

Чедомир Јовановић Молим народне посланике да не излазе за ову говорницу у кошуљи, без кравате, и да се не појављују у парламенту онако како се у нашем друштву нигде не појављује.

Чедомир Јовановић, шеф посланичког клуба ЛДП-а, на седници Скупштине, 23. јун 2007, РТС

Душа им Скупштином лута (без капута)

Борко Илић Својим излагањем, а ни својом појавом, никога у Србији и већину у Скупштини нисам увредио, а то што се дотични господин [Чедомир Јовановић] нашао увређеним – баш ме брига!

Борко Илић, посланик ДСС-а, у кошуљи и без кравате, 23. јун 2007, РТС

Душа им Скупштином лута (без капута)

Рајко Ђурић Захтевам да ми се обезбеди радни простор и да не будем једини посланик који нема своју собу, у супротном ћу – иако нисам склон ексцесима – изнети свој радни сто поред лифта!

Рајко Ђурић, посланик Уније Рома Србије, на седници Скупштине, 23. јун 2007, РТС

Српски Хаг и албанско Косово

Наташа Кандић Хашки трибунал апсолутно није против Срба, многе судије апсолутно не знају ко је од оптужених које националности. Овај француски судија је толико љубазан према Шешељу, да би се могло поставити питање зашто му излази у сусрет када се сви слажу да су Шешељеви захтеви нереални?!

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право, 22. јун 2007, "Судар" ТВ "Пинк"

Српски Хаг и албанско Косово

Наташа Кандић Крајина је део Хрватске, шта ви причате? А Косово је независно од јуна 1999. После тога су се у Србији појавиле масовне гробнице – то је суштина односа Србије и Косова.

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право, 22. јун 2007, "Судар" ТВ "Пинк"

Страх без наде

Славољуб Матић Ја се не бојим своје колегинице.

Славољуб Матић, посланик ДСС-а, Наташи Јовановић из СРС-а, 22. јун 2007, "Брифинг дуел" ТВ "Кошава"

Апсолутно неромантично

Драган Шутановац Кад сам дошао овде, дочекао ме је младић у чину поручника који је требало да буде моја секретарица, а што је за мене је апсолутно неприродно. Сматрам да школовани официри не треба да буду секретарице.

Драган Шутановац, министар одбране, 22. јун 2007, "Курир"

Апсолутно неромантично

Драган Шутановац Имам војничке крви, не полицијске.

Драган Шутановац, министар одбране, 22. јун 2007, "Курир"

Теорема о паралелности

Душан Михајловић Тек кад сам схватио да се нешто велико и значајно 'иза брда ваља' и какву ми је улогу доделио господин Беба у представи која се годинама режира, потражио сам његова 'сабрана дела'. Свануло ми је! Нашао сам све коцкице које су недостајале.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, 22. јун 2007, "Курир"

Предлози за хапшења

Зоран Живковић Ако је тачно то што је [Душан] Михајловић рекао, прво он треба одмах да буде ухапшен. Јер, ко треба да спречи 'паралелну владу' која директно утиче на безбедност земље ако не полиција?

Зоран Живковић, бивши премијер, 22. јун 2007, "Дневник"

Од Хоргоша до Суботице (i vice versa)

Миланко Шаранчић Често имамо примедбе да возови касне, али нека касне – наш императив је сигурност.

Миланко Шаранчић, генерални директор "Железница", 22. јун 2007, према "Пресу"

Од Хоргоша до Суботице (i vice versa)

Драгољуб Мићуновић Борис Тадић је по умерености, добронамерности, несвађалаштву, толеранцији и сензибилитету за разне групе људи најближи ономе што сам ја радио.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, 22. јун 2007, према "Куриру"

Сам свој овлашћени тумач

Ненад Чанак Мој начин комуникације са јавношћу често је двосекли мач. Али, ја сам само једанпут претерао борећи се против оних који су ме нападали и то је изазвало међународне последице. Био сам љут на Коштуницу зато што ме назвао издајником, па је ЛСВ после 11. септембра издала саопштење да се најоштрије противимо идеји да Војислав Коштуница да политички азил Осами бин Ладену. Горан Свилановић је онда морао чак у УН да објашњава шта сам под тим мислио.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 21. јун 2007, "НИН"

Сам свој овлашћени тумач

Ненад Чанак Помака сигурно има. Ова влада мање убија него претходна и то је добра вест. Постаје јасно да ће магистар Велимир Илић да заврши на робији, само је питање колико ће требати до тога. Мислим да ће и др Млађан Динкић враћати стари сјај митровачкој казниони. Безвлашће је код нас последица свевласти. Као што нас учи случај покојног Радована Стојчића Баџе – пушење убија на дуги рок а похлепа на месту.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 21. јун 2007, "НИН"

Предлози за хапшења

Владимир Беба Поповић Министар полиције коме је убијен премијер усудио се да иде толико далеко да мене оптужи за све, па чак и да изрекне тако монструозну лаж, да сам ја одговоран за Зораново убиство. По истој матрици по којој се и његов претходник како га је звао, господин Легија накнадно просветлио, па лагао о продаји 600 килограма дроге, тако се и овај најновији џокер Војислава Коштунице и његових саветника преко ноћи освестио и ето, решио да после три године ћутања саопшти јавности епохално откриће – Коштуница и његови су невини, чисти, а једини кривац у Србији сам ја. Бедно, јадно и болесно.

Владимир Беба Поповић, бивши шеф Бироа за комуникацију, 21. јун 2007, "НИН"

Предлози за хапшења

Чедомир Јовановић Власт ће тешко успети да нас убеди да обрачун са Станком Суботићем није обрачун са немачком компанијом ВАЦ коју Коштуница покушава да избаци из Србије већ четири године.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 21. јун 2007, "Политика"

Предлози за хапшења

Александар Тијанић На списку за кривичну пријаву су Чеда и Беба. Оптужујем групу да је кривичним делом нечињења, нехата или плански, после вишеструких покушаја атентата за које су знали, омогућила стрељање Зорана Ђинђића. О томе шапуће цела Србија, време је да се то гласно каже.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, 21. јун 2007, "Политика"

Трактати о НСПМ (цела истина)

Светислав Басара Доскорашњи Коштуничин апологета Ђорђе Вукадиновић недавно је у НИН-у објавио неку врсту катил у коме Коштуници замера што се овај преиграо, погрешио, од готовог направио вересију. Има доста тачних ствари у Вукадиновићевом чланку, али цела истина је нешто другачија.

Светислав Басара, у колумни "Трактати о свашта нечему", 21. јун 2007, "НИН"

Од Хоргоша до Суботице (i vice versa)

Томислав Николић Изаћи ћемо на улице. На српске улице. Свуда, од Хоргоша до Суботице.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, на питање шта ако Косово добије независност, 21. јун 2007, према "НИН"-у

Српски Хаг и албанско Косово

Скендер Хисени Идеја Карле дел Понте је у супротности са елементарном логиком.

Скендер Хисени, портпарол албанског преговарачког тима, 20. јун 2007, РТС

Страх без наде

Наташа Јовановић Како се догодило да на згради парламента осване застава усташке хрватске државе? Господине Дулићу, ви сте дете из мешовитог брака, мајка вам је Српкиња, отац Хрват, а ваше национално опредељење је југословенско, што је ваша интимна ствар, али било би боље да се лупите по глави, да видите да ли је празна, јер у празној глави нема осећаја за припадност држави и народу и нема Устава...

Наташа Јовановић, потпредседница Скупштине из СРС-а, Оливеру Дулићу, председнику Скупштине, 19. јун 2007, "Политика"

Предлози за хапшења

Владан Батић Зоран Ђинђић је био неспорни и велики ауторитет и премијер кога је поштовала и уважавала, ако хоћете, волела велика већина министара, тако да те приче о некаквој паралелној власти, још о Беби Поповићу уопште не стоје.

Владан Батић, бивши министар правде, 19. јун 2007, "Полиграф" ТВ "Б92"

Феноменологија извињења

Владан Батић Оно што ја желим да кажем то је да ја увек ствари посматрам феноменолошки.

Владан Батић, председник ДХСС-а, 19. јун 2007, "Полиграф" ТВ "Б92"

Феноменологија извињења

Владан Батић Нисам имао никакву комуникацију са Станком Суботићем Цанетом до убиства Зорана Ђинђића, након убиства Ђинђића у једној телевизијској емисији ја сам говорио да срећом никада нисам упознао људе попут Легије, Чумета, Кума, Шиптара, Багзија и тих осталих опскурних ликова, и у том набрајању ја сам поменуо и Цанета, онако потпуно несвесно, помињући надимке. Кад сам се вратио кући звонио ми је телефон и јавио се човек, каже – ја сам Станко Суботић Цане, ја се извињавам, ви сте мене ставили у контекст са некаквом мафијом у овој емисији, ја бих желео да, ако буде прилике да се упознамо, ја нисам никаква мафија, ја радим поштено свој посао. Ја сам рекао – могуће да сам направио лапсус, извините, и разговор је био коректан.

Владан Батић, председник ДХСС-а, 19. јун 2007, "Полиграф" ТВ "Б92"

Српски Хаг и албанско Косово

Карла дел Понте Одлука о статусу Косова требало би да буде одложена док суду у Хагу не буду предати Радован Караџић и Ратко Младић.

Карла дел Понте, главни тужилац Хашког трибунала, у Њујорку, 18. јун 2007, РТС

Буџет је важнији од грађана!

Јоргованка Табаковић Влада не може да буде и порезник и развојна банка и зеленаш и онај кога ћете молити за динар из НИП да бисте изградили неку халу или болницу.

Јоргованка Табаковић, посланик СРС-а, у расправи о буџету, 18. јун 2007, "Вечерње новости"

Буџет је важнији од грађана!

Ивица Дачић Борка Вучић је на седници Одбора за финансије грешком гласала за буџет, она је мислила да гласа о амандманима. Треба узети у обзир њене године и овог пута ћемо јој опростити – после седнице Одбора, Борка Вучић је дошла у моју канцеларију и рекла да је 'изгледа погрешила при гласању'.

Ивица Дачић, председник СПС-а, новинарима у Скупштини, 18. јун 2007, "Вечерње новости"

Теорема о паралелности

Душан Михајловић Та паралелна власт, коју је Беба створио, та паралелна власт која је радила мени иза леђа у том истом министарству је довела до тога да немамо више Ђинђића, то је суштина.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, 18. јун 2007, "Полиграф" ТВ "Б92"

Теорема о паралелности

Душан Михајловић Ђинђић је био марионета Бебина, по ономе што Беба сведочи, није он владао Србијом, Беба је био владар Србије, Беба је био његово лично обезбеђење. Он га је са немачком обавештајном службом преселио са Студентског трга на Дедиње, он је проценио... Ниједна та информација није била код мене. Зашто? Зато што Беба није дао, односно Беба је решавао све то сам.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, 18. јун 2007, "Полиграф" ТВ "Б92"

Од Хоргоша до Суботице (i vice versa)

Милена Станковић Свашта су ми добацивали и то посланици из СПС и СРС – 'срце', 'душо', 'мицо', 'мацо'. Гледају и намигују.

Милена Станковић, посланик ЛДП-а, 18. јун 2007, "Данас"

Теорема о паралелности

Душан Михајловић То што сам више сазнао из Бебиних сведочења него што сам знао као министар – не оправдава ме. То што би историја Србија била другачија и што би Ђинђић био жив да сам знао ко га је повезивао са Легијом, 'земунцима' и 'сурчинцима', то је моја мука коју носим, не оптужујући никога за то.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, 17. јун 2007, "Прес"

Од Хоргоша до Суботице (i vice versa)

Велимир Илић Јесам рекао да Пајтић има дечка, па шта?! Зар нема возача, пријатеља, друга? Што се мене тиче, свако може да тумачи реченицу како хоће, али ја нисам имао примисао да коментаришем Пајтићеву сексуалност.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, 15. јун 2007, "Блиц"