Тражите - даће вам се, ћутите - отеће вам се

Милорад Додик Када сам странцима у Бриселу рекао да су могли да покажу добру вољу и да бар те четири [косовске] општине остану у Србији, а они ми кажу: „Али то нико од нас не тражи!“ [...] Проблем наше политике и јесте што ми увек очекујемо, а не тражимо. То не иде. Ево, ми смо у РС из једне потпуно немогуће ситуације оспоравања и спотицања окренули и рекли не дамо више ни зеру наших надлежности у оквиру БиХ.

Милорад Додик, председник Републике Српске, „Блиц“

Великобошњаштво горе и од великосрпства

Милорад Додик Оно због чега је [Слободан] Милошевић нападан, да пропагира великосрпство, да Срби као већа нација морају да дају права и другима, сад то исто раде Муслимани у Сарајеву. Они мисле да имају тапију на БиХ и да не морају никога да уважавају. Дакле, што се помирења тиче: треба да живимо у миру, али - да ли се можемо помирити? Мислим да не.

Милорад Додик, председник Републике Српске, „Блиц“

Јавља ми се шести октобар

Милорад Додик Постоји план да се покушају зауставити камиони са изборним листићима за Бањалуку. Ако то не успе, онда се 6. октобра, дан уочи избора, у време преизборне ћутње, планира митинг на централном тргу са којег ће се чути политичке поруке, након чега би странци у Сарајеву рекли да је у Бањалуци нарушена изборна тишина и да се у том граду поништавају избори, односно да их неће ни бити јер влада хаос.

Милорад Додик, председник Републике Српске, „Блиц“

Неприродна лепота неће спасити свет

Никола Ђуричко Бoљe бити прирoднo ружaн, нeгo нeприрoднo лeп.

Никола Ђуричко, глумац, о томе шта би променио на себи, „Мондо“/„bizlife.rs“