Нико никада као ја

Александар Вучић Друга је ствар што сам се пет година борио и трудио да поправим положај Србије, да поправим положај Срба, да бих могао да дођем у позицију да смем да тражим и кажем нешто. Један од најважнијих саговорника ми је рекао 'да то ниси ти Александре тражио' - у шали су рекли - 'пуцали бисмо у тебе'... Зато што мене поштују, да је био било ко други да тражи то што сам ја за Србе и Србију тражио, сасвим сигурно би лошије прошао.

Александар Вучић, председник Србије и председник СНС-а, о борби за Косово и Метохију, „Истиномер“

Што Ангела растави, ни Вучић не састави

Александар Вучић То што је рекла значи само да нас је она већ „разграничила“ тако што је цело Косово независна држава. То људи треба да имају на уму. Они који су радују њеној изјави треба да знају да је за Меркел, као и за цео свет, са малим изузецима, да сви они сматрају Косово и Метохију целовитом, сувереном и недељивом територијом и да та територија припада Албанцима. Само из нашег угла постоји питање: „Чије је Косово“?

Александар Вучић, председник Србије, о изјави Ангеле Меркел како нема промена граница на Балкану, „Танјуг“

Не желим да утичем на одливке и испљувке

Александар Вучић Ово је директан, јавни позив на војни пуч и крвопролиће, на убиство врховног команданта, на његово хапшење... Али не бих да се мешам у посао државног тужиоца, посебно с обзиром да је у правосуђу, како је навео још много „одливака” и „испљувака” режима у којем је главна била Демократска странка.

Александар Вучић, председник Србије, коментаришући позиве опозиционих лидера на његово хапшење, „Танјуг“