(Де)курталисање

Биљана Србљановић Погледајте апсурд ове приче: цела та, назови јавност, се упрла и ногама и рукама пре само пет година да смени једну власт и доведе ову садашњу, а сада се ногама и рукама упиру да смене њих како би буквално довели ове које су, пре тих пет година, сменили. Несхватљиво.

Биљана Србљановић, драмски писац, у интервјуу за НИН, „bizlife.rs“

Победник се зна, боксујемо (само) за америчку публику

Доналд Трамп Када су говорили о састанку са Путином [у Хелсинкију], рекли су да сам био превише фин. То је био сјајан састанак. А желе да ме убаце у боксерски ринг са њим. Сматрам да бих се показао врло добро у таквом окршају.

Доналд Трамп, председник САД, на митингу у Минесоти, РТС

Покрадени на правди државе

Александар Вучић Мој отац ће имати девет хиљада [динара] већу пензију него у 2014. години, а смањили смо му били за 13-14 хиљада, пошто има велику пензију, ја мислим. Мама има нешто нижу пензију, има високу, али нешто нижу него што има отац.

Александар Вучић, председник Србије, о укидању Закона о привременом смањењу пензија и увећању свих пензија за 5 одсто, РТС

Омерта

Блиц „Ја сам се правила блесава и рекла да ћу Вас контактирати и уз моје инсистирање да ми достави на мејл установе шта јој треба и зашто. Нису ништа објављивали, јер морају да саслушају и другу страну. [...] Па да сагледамо да само минимално задовољимо новине и кажемо да су сви наведени искази неистинити и да су надлежне институције извршиле надзор над радом установе. Ми нисмо дужни новинарима да се правдамо...“

Блиц, из и-мејла директорке приватног вртића у Жаркову који је - уместо адвокату - грешком послала новинској редакцији

Ко то тамо крешти?

Доналд Трамп Веома непристојне крешталице у лифту су плаћене професионалке које само желе да сенатори лоше изгледају. Не падајте на то! Такође, погледајте све професионално направљене идентичне знакове. Платили су их Сорос и други. То нису знаци направљени из љубави у подруму.

Доналд Трамп, председник САД, у контексту гласања у Сенату за избор Брета Каваноа у Врховни суд САД, „Твитер“/„Бета“