Туђе хоћемо, своје немамо

Рамуш Харадинај Председник Србије Александар Вучић, уз подршку Русије, понудио је да Србија призна Косово, уколико јој уступимо део наше територије. [...] Нећемо погазити наш устав, одустати од нашег суверенитета и уништити наш територијални интегритет само да би Србија признала нешто што је већ чињеница. Србија жели да створи етнички чисту државу, [...] крши међународне договоре, укључујући Бриселски споразум, блокира пут Косова ка ЕУ и чланство у међународним организацијама, укључујући и Интерпол, и лобира у ЕУ против визне либерализације за Косово. Србија користи новац прикупљен од нефер трговине са Косовом да финансира ове кампање лобирања против постојања Косова и његовог економског развоја.

Рамуш Харадинај, „председник Владе Косова“, за „Вашингтон пост“ у контексту такси од 100 % на робу из централне Србије и БиХ, „ФоНет“

Србин најодмаклији

Владимир Костић Вероватно под утицајем одмаклих година све мање ме интересује шта други мисле о нама и нашој улози у тим догађајима, али ме све више брине да и сами не почнемо да верујемо у те подвале.

Владимир Костић, председник САНУ, коментаришући обележавање 100 година од краја Првог светског рата у Паризу, РТС

Доктор Фрањо и Мистер Слоба

Вук Јеремић Туђман и Милошевић су за ове криминалце Вучића, Тачија, Харадинаја, били Шарл де Гол и Винстон Черчил.

Вук Јеремић, председник Народне странке, према НИН-у

Мртва (пред)стража

Милан Ћулибрк У Немањиној 11 нико за НИН није желео ни да потврди, ни да демантује вест да је Србија изгубила спор са инвеститорима из Белгије и Луксембурга, али неће довека моћи да се скрива истина да је наша држава изгубила још један међународни спор, који би пореске обвезнике могао да кошта више од 40 милиона евра. [...] Када се овом дода пет већ изгубљених спорова пред међународним судовима, укупан цех се пење на 165 милиона евра. То практично значи да је сваког од око два милиона запослених неспособна државна администрација, која није поштовала потписане уговоре, коштала бар 80 евра.

Милан Ћулибрк, главни уредник НИН-а, о фабрици за прераду животињског отпада у Инђији, НИН