&

Изјаве.нет Сматрам да је неопходно да грађанима Србије саопштим да Влади Србије нису достављени оригинали споразума које је Божидар Ђелић 28. априла потписао у Луксембургу и да министри нису видели те споразуме. Све ово говори да, када се зађе у преваре, онда се све више и дубље тоне у велике грешке.

кабинет Војислава Коштунице, у саопштењу, 08. мај 2008, "Б92"

"Онаквог човека сте нашли да фалсификујете"

Борис Тадић Тврдње ДСС-а да ДС крије текст Споразума су организовано и отворено лагање. Не знам зашто се износе лажне оптужбе, а једна од њих је да је Споразумом о стабилизацији и придруживању признато независно Косово.

Борис Тадић, председник ДС-а, 08. мај 2008, "Б92"

Отргнути издајници

Велимир Илић Они који прете писмом Борису Тадићу неће да га убију јер убице не пишу писма. Они то одраде на други начин. Ја таквих писама имам пуне џепове.

Велимир Илић, председник НС-а, за чачанску ТВ "Галаксија", 08. мај 2008, "ФоНет"

Из Русије, с љубављу (а за НИС)

Весна Пешић Енергетски споразум са Русијом је сраман и штетан. Од нас се тражи да своја природна изворишта дамо за џабе. Такав уговор је квислиншки јер Србију ставља у колонијалне односе са Русијом.

Весна Пешић, председница политичког савета ЛДП-а, 0 8. мај 2008, "Бета"

Где баш нас нађосте...

Хашим Тачи Победа демократских снага у Србији била би добра за стабилност и мир у региону. То би била захвалност за допринос који су дале САД, ЕУ и НАТО за регион.

Хашим Тачи, "премијер Косова", 08. мај 2008, "Политика"

Где баш нас нађосте...

Горан Давидовић Коштуница и Веља са правом заслужују назив српских националиста, а тиме и моју подршку на овим изборима.

Горан Давидовић, вођа "Националног строја", 08. мај 2008, "Б92"

Сплеткарење с премијерском душом

Марко Јакшић Борис Тадић и његови НАТО другови издали су Србију и свету српску земљу. За Србе на Косову 11. мај је судбоносан дан, уколико Срби које је Тадић преварио гласају за њега – ми нестајемо!

Марко Јакшић, функционер ДСС-а са Косова и Метохије, 08. мај 2008, "Политика"

Причај ми о срећи (може и стојећки)

Драган Марковић Палма За свако четврто дете које се роди – 200 евра месечно до пунолетства, кад се венчају двоје младих један од брачних другова мора бити запослен у року од 15 дана... Да ли то жели Београд?

Драган Марковић Палма, члан коалиције СПС-ПУПС-ЈС, 08. мај 2008, "ФоНет"

Причај ми о срећи (може и стојећки)

Александар Баљак Наши политичари нам обећавају оно о чему други народи могу само да сањају.

Александар Баљак, афористичар, 08. мај 2008, "Политика"

Верујте нашим очима (и нашем мозгу)

Велимир Илић Ја сам антиалкохоличар. Па ко је мене икад видео у јавности да пијем алкохол?

Велимир Илић, председник НС-а, 08. мај 2008, према "НИН"-у

Верујте нашим очима (и нашем мозгу)

Биљана Србљановић Зашто морамо само да рађамо и да стварамо, а да нам се при том не верује да имамо мозга?

Биљана Србљановић, кандидат ЛДП-а за градоначелника Београда, обраћајући се женама које подржавају њену кандидатуру, 8. мај 2008, "Бета"

Изборно-забавни програм

Велимир Илић Избори ће бити, као што то наш народ каже, дан Д.

Велимир Илић, председник НС-а, 08. мај 2008, према "Блицу"

Изборно-забавни програм

Велимир Илић Припремају се за велику изборну крађу тако што плаћају оне који ће већ заокружене листиће убацити у гласачке кутије, а као потврду да су то урадили вратиће празне листиће онима који су их платили. Ови издајници Динкић и Ђелић су ишли код Шиптара и договарали се о приватизацијама фирми после избора. С Косова ће доћи неколико хиљада Шиптара да гласа, могуће је да су им подељене управо лажне личне карте.

Велимир Илић, председник НС-а, 08. мај 2008, "Курир"

Изборно-забавни програм

Ивица Дачић Тек кад се заврше избори почеће забавни програм.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 08. мај 2008, ТВ "Пинк"

Изборно-забавни програм

Александар Баљак Опасно се примичу бољи дани.

Александар Баљак, афористичар, 08. мај 2008, "Политика"

Далеко им лепа мисија

Питер Фејт Еулекс ће 15. јуна преузети сву одговорност на Косову, према плану међународног посредника Мартија Ахтисарија.

Питер Фејт, шеф мисије ЕУ на Косову и Метохији, 07. мај 2008, "Бета"

Европа је српска. А Косово?

Војислав Коштуница Изјава белгијског министра спољних послова Карела де Гухта да под Србијом подразумева део њене територије без Косова и Метохије значи да је Споразум о стабилизацији и придруживању превара. Упозоравали смо наше коалиционе партнере у Влади да не срљају у нешто чиме ће индиректно признати независност Косова.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, на страначкој слави, 07. мај 2008, "Ало!"

"Онаквог човека сте нашли да фалсификујете"

Војислав Коштуница ССП је лажан, иза целе преваре стоји Хавијер Солана.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, o потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 07. мај 2008, "Ало!"

Отргнути издајници

Велимир Илић Споразум о стабилизацији и придруживању је издајнички споразум који легализује независност Косова и никада за овакав споразум у коме не пише Србија и њен саставни део Косово нећу гласати. И то ради Борис Тадић, који се потпуно отргао као шеф државе и води политику са позиције шефа ДС-а, што није коректно, и зато га морамо сменити. Сменићемо га онако како то доликује сваком издајнику. Па, на демократски начин, ми смо за демократију.

Велимир Илић, председник НС-а, 07. мај 2008, "Б92"

О плавој (српској) крви

Божидар Ђелић Пенкало ће да служи док не уђемо у ЕУ. Затим иде у Архив Србије јер су ме замолили да им га поклоним.

Божидар Ђелић, потписник ССП-а, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 07. мај 2008, према "Шта радите, бре?" РТС-а

О плавој (српској) крви

Брана Црнчевић У пенкалу којим је Ђелић потписао ССП помешани су мастило Џорџа Буша и српска крв.

Брана Црнчевић, писац, на завршном предизборном скупу СРС-а, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 07. мај 2008, "Политика"

Одлично је, врло добро је... ако буде

Душан Петровић ССП је у прва три дана од потписивања донео директне користи грађанима Србије: потписивањем уговора између Фијата и Заставе вредног 700 милиона евра донеће 12 хиљада радних места.

Душан Петровић, заменик председника ДС-а, 07. мај 2008, "Политика"

Сплеткарење с премијерском душом

Борис Тадић Владу никада више неће моћи да води човек који сплеткари, сеје страхове, мржњу, који хоће да закочи Србију, који не да живот у Србији. Никада више председник владе у Србији неће бити Војислав Коштуница, то вам обећавам. Неће никада ни Тома Николић.

Борис Тадић, председник ДС-а, на завршном митингу листе 'За европску Србију' у Београду, 07. мај 2008, РТС

Сплеткарење с премијерском душом

Борис Тадић Веома је лоше што Коштуница тиме обмањује грађане, што их дели на такозване патриоте и издајнике и што у своју политику уноси језик мржње. Уносити злу крв у народ због пар јефтиних политичких поена веома је неодговорно. Коштуница има право да буде уморан и засићен послом који је радио у два мандата. Уверен сам да у ДСС има много људи који се не слажу с претњама и клетвама које се чују из редова руководства ДСС и НС. Ти људи знају врло добро да би тај загрљај са радикалима био смртоносан управо за ДСС као странку и не верујем да ће то дозволити.

Борис Тадић, председник ДС-а, 07. мај 2008, "Прес"

Причај ми о срећи (може и стојећки)

Томислав Николић После победе СРС-а на изборима 11. маја никад више у Србији неће бити крађе, отимачине, осиромашењам, туге за фабриком, за њивом, за Србијом. Никад више неће бити зла у Србији.

Томислав Николић, на завршном предизборном скупу СРС-а у Београду, 07. мај 2008, "Политика"

Дијамантска радост

Захарије Трнавчевић Чињеница да Богољуб није са нама није умањила радост ове свечаности, мада би било боље да је овде.

Захарије Трнавчевић, новинар и члан ДС-а, као добитник "Карићеве награде" вредне два милиона динара и 20 грама злата с два дијаманта, 07. мај 2008, "Политика"

Далеко им лепа мисија

Бернар Кушнер Споразум о стабилизацији и придруживању ће олакшати примену европске мисије Еулекс на Косову, иако нема директне везе с њом.

Бернар Кушнер, министар спољних послова Француске, 06. мај 2008, "Танјуг"

Европа је српска. А Косово?

Борис Тадић Европску будућност Србије неће онемогућити ни домаћи политичари, али ни неки европски политичари који не желе да Србија постане чланица ЕУ. Није Европа власништво ни Белгијанаца ни Холанђана, Европа је српска колико је и њихова.

Борис Тадић, носилац листе "За европску Србију", 06. мај 2008, "Танјуг"

Европа је српска. А Косово?

Вук Драшковић Потписивањем Споразума у Луксембургу Србија је добила подршку 27 европских земаља за очување свог територијалног интегритета.

Вук Драшковић, председник СПО-а и члан коалиције за "За европску Србију", 06. мај 2008, "Танјуг"

О плавој (српској) крви

Чедомир Јовановић Јасно је да је већина земаља ЕУ признала независност Косова и да Тадић греши и да злоупотребљава Косово у овој кампањи када ССП представља као наш дипломатски успех у одбрани КиМ као саставног дела Србије. С друге стране, Коштуница тај споразум користи како би развио даље антиевропско расположење у Србији, с обзиром на то да он од почетка није био искрено посвећен европској будућности ове земље, што данас долази до изражаја.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 06. мај 2008, "Политика"

Из Русије, с љубављу (а за НИС)

Чедомир Јовановић Ми нисмо спремни да се против криминала и корупције боримо тако што ћемо тражити кандидате за неког новог Џајића, него тако што ћемо зауставити даљу приватизацију НИС-а, која је криминална, не зато што су Руси купили НИС, него зато што су Руси купили НИС на начин како се у Русији куповало пре 15 година, па их је онда Путин похапсио.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 06. мај 2008, "Политика"

Одлично је, врло добро је... ако буде

Бајрам Омерагић Као председник Савета, поздрављам ово што смо урадили са Фијатом. Надам се да Фијат неће урадити оно што је урадио Пежо, сећате се да смо с Пежоом потписали исто нешто тако у предизборној кампањи прошле године у јануару месецу – и Пежо је и даље у Француској, није код нас.

Бајрам Омерагић, председник Савета за регионални и равномерни развој Србије, 06. мај 2008, "Шта радите, бре?" РТС-а

Сплеткарење с премијерском душом

Андреја Младеновић Борис Тадић има пуно право да кадрује у својој коалицији Чанак-ДС-Г17 плус, али је непристојна његова амбиција да уређује политику ДСС-а. Тадић би морао да зна да је он апсолутно и у сваком погледу безначајан кад је реч о политици ДСС. Ми за њега маримо тачно онолико колико и за НАТО пакт који стоји иза њега. Тадић је толико јадно заљубљен у самог себе да не разуме колико је велики наш презир према његовој слабашној политици. Наш савет Борису Тадићу је да се држи своје странке, јер како је кренуло може лако и без ње да остане.

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, 06. мај 2008, "Танјуг"

О љубави и другим коалицијама

Чедомир Јовановић Борис Тадић је носилац листе и ми ћемо разговарати са носиоцем листе. Велике су разлике међу нама, али суштинска је, без обзира на то да ли говоримо о монархизму Вука Драшковића, о бескрупулозности Млађана Динкића, о том нашем чудном односу са Ненадом Чанком или о доста недефинисаној међусобној комуникацији са Расимом Љајићем, у томе да су они заправо много више у овој кампањи показали спремности да се боре за власт, а много мање за суштинске промене.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, 06. мај 2008, "Политика"

Србометар за нељуде

Владица Симоновић Фамилија србских навијача није хтела да позива на линч, нити је хтела да нападне Тадића и Ђелића. Хтели смо јасно и гласно да кажемо да Тадића и Ђелића не сматрамо Србима и људима. Ово јесте екстреман пример, али је пример како би требало да се понашају патриоте.

Владица Симоновић, вођа "Фамилије србских навијача", о плакатима против Бориса Тадића и Божидара Ђелића, 06. мај 2008, "Политика"

Верујте нашим очима (и нашем мозгу)

Томислав Николић Ја нисам шизофрен човек, мени мозак функционише и лево и десно, сабира информације и даје ми јасну информацију по којој делујем. Ја немам две информације.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 06. мај 2008, РТС

Покретна уштеђевина

Александар Вучић Од све имовине, да вам одмах пријавим, имам стан трособан и 18.600 евра, на свим књижицама које имају деца и свако од нас.

Александар Вучић, кандидат СРС-а за градоначелника Београда, 06. мај 2008, ТВ "Пинк"

Улажем обећања и спуштам улог на 200.000

Борис Тадић Када кажемо ЕУ, мислимо на 200 хиљада нових радних места, на бољи живот људи, на стандарде у борби против организованог криминала и корупције, мислимо на боље судство, школство, здравство, мислимо на бољи начин обављања јавних функција. [...] Само Србија која је отворена ка Европи ствара услове да у њу долазе значајни страни инвеститори. Ми кажемо да ће грађани одлучити да се потврди уговор са животом, за отварање 200 хиљада нових радних места, за развој и одбрану интегритета земље, јер ми никада нећемо одустати од одбране Косова и Метохије.

Борис Тадић, председник Србије, представљајући парламентарну листу "За европску Србију" грађанима Новог Београда, 04. мај 2008, "Бета"

Европа је српска. А Косово?

Карел де Гухт Моје разумевање је да смо потписали Споразум са самом Србијом, без Косова.

Карел де Гухт, министар спољних послова Белгије, 05. мај 2008, "Танјуг"

"Онаквог човека сте нашли да фалсификујете"

Војислав Коштуница Многе одредбе Споразума о стабилизацији и придруживању су потпуно промењене оног тренутка када је 18 држава ЕУ признало постојање лажне државе на тлу Србије и тиме је цео Споразум фалсификован.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, o потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 05. мај 2008, "Прес"

"Онаквог човека сте нашли да фалсификујете"

Драгољуб Мићуновић Невероватно је да неко ко је подржавао парафирање Споразума сада каже да то није уговор који је парафиран. Може неко бити технички премијер, али је и технички премијер дужан да говори истину и не сме да обмањује јавност.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, o потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 05. мај 2008, "Прес"

Отргнути издајници

Борис Тадић Могу да прете колико год хоће, могу да лепе било какве плакате, смејем им се у лице. Ми гледамо изазовима у очи и идемо у сусрет опасности.

Борис Тадић, председник ДС-а, у Младеновцу, 05. мај 2008, "Политика"

Из Русије, с љубављу (а за НИС)

Владимир Путин Сматрамо да је једнострано проглашење независности покрајине задало озбиљан ударац начелима међународног права. Спремни смо да се заједничким напорима супротстављамо овој опасној тенденцији. Можете чврсто да рачунати на нашу солидарност и подршку. [...] Од посебног је значаја за нас што брже ступање на снагу Споразума о сарадњи у области нафте и гаса. Надамо се да ће он у најскорије време бити ратификован у српском парламенту.

Владимир Путин, као председник Русије, у личној поруци Војиславу Коштуници, 05. мај 2008, "Политика"

Наши ваше надвређаше

Милан Марковић Потпуно ми је нејасно шта је с г. Коштуницом, он никакав додир са реалношћу нема у својој политици. [...] Један од наших предлога јесте да седнице Владе буду отворене, било би чудо да грађани виде како г. Коштуница изгледа на седницама Владе. Он човек није присутан, ми имамо председника Владе који није присутан.

Милан Марковић, одлазећи министар за државну управу и локалну самоуправу из ДС-а, "Увећање", 05. мај 2008, ТВ "Б92 инфо"

Наши ваше надвређаше

Андреја Младеновић Господин Ђелић је тамо [потписујући ССП] скичао како је велики патриота. Могао је да каже да штити Косово и Метохију, није смео да каже!

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, "Увећање", 05. мај 2008, ТВ "Б92 инфо"

Наши ваше надвређаше

Милан Марковић ДСС-ова кампања се своди на стварање атмосфере да се тражи неки нови Легија да нешто ново уради.

Милан Марковић, одлазећи министар за државну управу и локалну самоуправу из ДС-а, "Увећање", 05. мај 2008, ТВ "Б92 инфо"

Наши ваше надвређаше

Андреја Младеновић Видите каква је ово оптужба, а нама кажу да водимо прљаву кампању. Како вас није срамота?!

Андреја Младеновић, портпарол ДСС-а, "Увећање", 05. мај 2008, ТВ "Б92 инфо"

Наши ваше надвређаше

Гордана Поп-Лазић Искристалисала се политичка сцена – с једне стране имамо евро-унијатске снаге око жуте коалиције, а чим у Србији кажете унијаћење знате која је асоцијација. Нема црвено-црне коалиције, само је црвена петокрака замењена жутим звездицама. И једно и друго су тоталитарни режими. [...] Ми морамо да радимо пре свега на освешћењу младе генерације, да их негујемо у патриотском духу – нажалост морамо да се изборимо и са медијима које помажу овим евро-унијатским снагама, а и са невладиним организацијама које то такође раде.

Гордана Поп-Лазић, потпредседница СРС-а, "Увећање", 05. мај 2008, ТВ "Б92 инфо"

Наши ваше надвређаше

Милан Марковић Ако победи та коалиција Шешељ-Коштуница биће свега у Србији, пре свега обрачуна са свима нама осталима. Или ћемо обезбедити бољи живот за људе који живе у нашој земљи и обезбедити шансу да се даље боримо за Косово и Метохију, или ћемо се затворити и практично пола становништва бити изложена терору...

Милан Марковић, одлазећи министар за државну управу и локалну самоуправу из ДС-а, "Увећање", 05. мај 2008, ТВ "Б92 инфо"

О љубави и другим коалицијама

Ивица Дачић Проблем је у томе што они са којима би[смо] ми волели кажу да нас неће и раде против нас, а они с којима ми не бисмо волели, хтели би с нама зато што немају с ким другим.

Ивица Дачић, председник СПС-а, 05. мај 2008, "Блиц"

Причај ми о срећи (може и стојећки)

Борис Тадић Кад кажемо ЕУ – мислимо на 200 хиљада нових радних места, на бољи живот, на стандарде у борби против организованог криминала и корупције, мислимо на боље судство, школство, здравство, мислимо на бољи начин обављања јавних функција.

Борис Тадић, носилац листе "За европску Србију", у разговору са грађанима Новог Београда, 05. мај 2008, "Политика"

"Онаквог човека сте нашли да фалсификујете"

Борис Тадић Војислав Коштуница, који је 2002. године потписивао Уставну повељу, са Соланом и који није излазио из његовог кабинета у то време и који је рекао да је Уставна повеља прихватљива и за Србију и за Црну Гору и за Европу и за свет, управо на Солану, који се тада сликао и осмехивао и био радостан због тога што је то постигнуто. Мислим да је то једна политика, која потпуно не укључује категорију морала, с оне стране морала. И да се онда постави питање – а како вам онда, Уставна повеља није била Соланин споразум, а Споразум о стабилизацији и придруживању, који смо хтели да потпишемо 2000. године, јесте Соланин споразум?!

Борис Тадић, председник ДС-а, o потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 04. мај 2008, "Утисак недеље"

Отргнути издајници

Борис Тадић Неки који данас и мене називају издајником, тада су по планини Јелици, као на пример Велимир Илић, који је тада био жигосан као један од издајника, иако верујем да то није био и верујем да у ствари у Србији нема издајника, него да просто одређени политичари и политичке странке воле да нас враћају на та ужасна времена, јер само у њима могу да добију неки гласић више.

Борис Тадић, председник ДС-а, 04. мај 2008, "Утисак недеље"

О плавој (српској) крви

Томислав Николић Ја чак могу да кажем да је Борис Тадић поштовалац Тројног пакта. Понашао се тамо као Влада Цветковић-Мачек. Осмехује се, смешка се на неки потпис који чини његов члан странке.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, о потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, 04. мај 2008, "Утисак недеље"

Из Русије, с љубављу (а за НИС)

Борис Тадић То је писмо Влади Србије, принципијелна подршка политици... Премијер, будући премијер Русије почиње да се понаша као будући премијер Русије и због тога што почиње да општи с Владом, као што председник комуницира са мном. Дакле, ја комуницирам са руским институцијама све време, на институционалан начин и добијам исте такве подршке и уопште није потребно сада излазити у сваком тренутку у јавност са нечим што читава јавност зна да Русија подржава Србију око политике везане за Косово.

Борис Тадић, председник Србије, 04. мај 2008, "Утисак недеље"

Из Русије, с љубављу (а за НИС)

Томислав Николић Русија је превише фер. [...] Купили су Руси, ја сам закаснио, нисам знао да ће доћи да купе све. Мислио сам да ће поново бити сељак на муци, шта да ради са јабукама, а шта да ради са грожђем, са воћем, док сам ја... била нека кампања, док сам се ја освестио, отишло је све воће за Русију. Камо среће, дај Боже, сваке године да закасним, нека све иде у Русију.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 04. мај 2008, "Утисак недеље"

О љубави и другим коалицијама

Томислав Николић То је једини проблем који ја сада постављам пред Војислава Коштуницу. Питам га као грађанин – ако гласам за Војислава Коштуницу, да ли сам ја то дао глас Борису Тадићу? Да ли Војислав Коштуница прави владу са Борисом Тадићем? Да ли Војислав Коштуница жели да има икакву владу? Наступи Велимира Илића, који говори као његов звучник – ево вам новог председника владе, Војислава Коштунице. Како ја то да прихватим?

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 04. мај 2008, "Утисак недеље"

Верујте нашим очима (и нашем мозгу)

Млађан Динкић Да сам богат, то би се пре или касније на мени негде видело. Мој начин живота се није променио из доба када сам био асистент на факултету, гувернер, или данас. А надам се да не делујем толико глупо да бих оставио неко скривено благо које ћу трошити када будем имао 80 година.

Млађан Динкић, председник Г17 Плус, 30. април 2008, "Прес"