Корона, весник апокалипсе

Душан Ковачевић Уметност не може да лечи пандемију ни да отклони формулу коронавируса до које сам ја дошао у сопственој лабораторији, а која гласи: похлепа + профит = корона.

Душан Ковачевић, драмски писац и академик САНУ, о пандемији вируса COVID 19, у интервјуу за „Блиц“

Нека буде драма непрестана

Душан Ковачевић Прегледавам старе фасцикле и фиоке са рукописима од пре 20, 30 година, које сам оставио да их коначно завршим кад дођу нека боља времена. Нисам знао ни слутио да ћу их завршавати преправљати и редиговати кад дођу нека гора времена. Поново се враћамо на наше старе узречице - никад се не зна зашто је нешто добро, у овом случају зашто је нешто горе. Или оно - било не поновило се, или далеко му лепа кућа… И тако унедоглед.

Душан Ковачевић, драмски писац, о томе како проводи изолацију током пандемије коронавируса, „Блиц“

Радован и Илија трче почасни круг

Душан Ковачевић Илија Чворовић вероватно, по природи свога посла, води рачуна ко је у земљу ушао из ризичних држава и да ли се поштује полицијски час. Катица је негде на некој граници у хладњачи, чека да јој дозволе повратак у земљу и телефонира оцу Радовану да нађе неку везу из завичаја. А Топаловићи раде ли раде, не могу да постигну све од силног посла док испраћају људе у сабирни центар. Све лепше од лепшег, и све је саставни део живота који је сад, нажалост изнуђено, поштован.

Душан Ковачевић, драмски писац, о томе како би се понашали његови јунаци током пандемије коронавируса (COVID 19), у интервјуу за „Блиц“

Све ми дирај, вакцину не

Предраг Кон Као један од највернијих Ђоковићевих навијача, волео бих да сам имао прилике да му приближим значај и огроман допринос имунизација за здравље становништва. Сада је касно, створио је погрешна уверења и ту више нема помоћи. Мајсторе, желим ти све најбоље. Покушај убудуће да избегаваш директне одговоре на питање у вези са вакцинацијом, јер имаш огроман утицај.

Предраг Кон, епидемиолог и члан Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid 19, на „Фејсбук“ профилу, Б92

Нећу да будем заморче у дотираном филму

Новак Ђоковић Лично нисам за вакцинацију и не бих волео да ме неко приморава да добијем вакцину да бих могао да путујем. Ако то буде правило и закон, шта ће онда да буде? Треба да одлучим да ли ћу или нећу да се подвргнем томе. Имам своје размишљање, а да ли ће се променити у неком тренутку - не знам. Хипотетички, да се настави сезона у јулу, августу или септембру, мада нису велике шансе, колико сам разумео одмах након укидања строгог карантина ће постојати захтев за обавезну вакцину [против коронавируса], које још нема.

Новак Ђоковић, српски тенисер, у изјави која је изазвала бројне реакције, Б92

Уз председника Вучића, јуначкога сина

Ненад Лалатовић Морам да похвалим и нашу државу на челу са председником Александром Вучићем на великом напору и борби да што више наших грађана сачува од смрти. У таквој ситуацији, када је много људи на респираторима по болницама, сајмовима и другим објектима, ми што седимо код куће стварно немамо право да се жалимо на било шта.

Ненад Лалатовић, тренер Војводине и некадашњи фудбалер, о ванредном стању током пандемије коронавируса, „Мондо“