ЛДП френдли патријарх

Чедомир Јовановић Породична шетња је била организовано транспортовање људи који треба да сруше Београд. Е, ту реагује држава која изађе каже. Каже није породична шетња него каже истину. Није Кека и није Шарић него каже истину: иза тога стоји политички пројекат. Иза тога стоје наши непријатељи у цркви, оне које смо привремено победили, којима нисмо дали да ставе свог патријарха, него смо ми са овим другима довели неког умереног.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, на трибини "Браним живот, нећу да ћутим", "Е-новине"

Језик мржње и љубав према лустрацији

Изјаве.нет

Нада Колунџија (ЗЕС): Нису лустрирани они који су говорили језиком мржње и који су позивали на насиље, а који данас, да је то учињено, не би били у парламенту и не би могли да из те институције оправдавају насиље.

Томислав Николић (СНС): Да сте лустрирали све против којих сте били, ко би вам био у влади? Где би био министар полиције Ивица Дачић? А и Славица Ђукић-Дејановић не би била председник парламента.



Томислав Николић и Нада Колунџија, у Скупштини Србије, "Бета"

Неодређено о одређеној реконструкцији

Мирко Цветковић У овом тренутку, то није озбиљно на столу, мада се не искључује могућност реконструкције, ако би се коалициони партнери договорили да дође до одређене реконструкције. Реконструкција владе је вечна тема и зависи од договора коалиционих партнера.

Мирко Цветковић, премијер Србије, "Бета"

Догледно време је на нашој страни

Борис Тадић Верујем да је питање времена када ћемо успети да лоцирамо и ухапсимо Ратка Младића. Незахвално је бавити се прогнозом, али се надам да ће то бити у догледно време.

Борис Тадић, председник Србије, "Блиц"

Удобности свега рад

Иван Богданов Мислим да ћу у Италији добити много блажу казну него у Србији, и фер суђење којем не могу да се надам тамо у Београду. Уз то, овде су затвори сигурно много удобнији.

Иван Богданов, коловођа нереда који су довели до прекида утакмице Италија-Србија,"Вечерње новости"

Вођа разговарачког тима

Јован Кркобабић Као председник ПУПС, не водим никакве разговоре са другим партијама изван наше коалиције који би се односили на стварање неке нове. Међутим, разговори међу партијама су могући и пожељни и то не представља никакву посебност.

Јован Кркобабић, председник ПУПС-а, демантујући да преговара са СНС-ом, "Вечерње новости"

Чувари Алајбегове сламе

Александар Вучић Најављена продаја Телекома је потез недомаћинске и неодговорне власти. Неозбиљна је власт која не зна како да покрива рупе које је сама створила у буџету и парабуџетском сектору. Суштински проблем је непостојање привредне стратегије и принцип власти да крчми оно што су претходне генерације стицале.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, "Бета"