Све што кажеш то си ти (плус изопаченост)

ДСС Само морално посрнуло и изопачено биће као што је адвокат Срђа Поповић, бранилац усташког доглавника Артуковића, може да се одважи на тако дијаболичан и безуман чин, да пројектује себе и оптужује друге за дела за која би једино он сам био кадар. Само најгора врста подстрекача на убијање Срба као што је адвокат Поповић, који је потписао захтев да се бомбардују његов родни град Београд и Србија, може да пере своју прљаву савест тако што лажно оптужује невине људе.

ДСС, у саопштењу, о тужби против Војислава Коштунице коју је, у име Миле и Гордане Ђинђић, поднео адвокат Срђа Поповић, "Танјуг"

Командна (не)одговорност

Срђа Поповић Коштуница је осумњичен за умешаност у атентат [на Зорана Ђинђића], јер је у својству Председника СРЈ и команданта Војске пропустио да изврши своју уставну дужност и да као командант Војске предузме кораке да угуши побуну. Он је, на конференцији за штампу, побуну оправдавао и подстицао, неосновано је квалификујући као оправдани штрајк, иако је знао да је припадницима полиције у то време било Уставом забрањено да штрајкују.

Срђа Поповић, адвокат Миле и Гордане Ђинђић, о тужби против бивших председника СРЈ Војислава Коштунице, шефа ВБА Аца Томића, команданта ЈСО Милорада Улемека и још шест припадника те јединице, "Танјуг"

Опстани па изгради мултиетничко друштво

Хелсиншки одбор за људска права Избори су животна шанса за отварање перспективе трајног опстанка. Учешћем на изборима српска заједница стиче политичку легитимацију и могућност да утиче на друштвено-политички живот Косова, што подразумева допринос изградњи мултиетничког друштва.

Хелсиншки одбор за људска права, позив 104 јавне личности Србима на Косову да учествују на изборима, "Фонет"

Судбина (економска) је тако хтела

Верица Калановић Логично је да запослени у администрацији, а то значи министри, њихови помоћници и други запослени у министарствима деле судбину економског стања у држави. Односно, да им са порастом бруто домаћег производа буду повећане и плате.

Верица Калановић, министар за НИП и потпредседник Г17 Плус, "Прес"

Статусно неутрално признање

Ламберто Занијер Процес приступања Европској унији, што је стратешко опредељење Србије, у једном тренутку ће вероватно захтевати разрешење питања српског признавања независности Косова.

Ламберто Занијер, шеф УНМИК-а, "Глас Америке"

Реформисано судство и нереформисани Батић

Владан Батић Терзић верује у српско правосуђе и суду ће предочити доказе да је његов прогон био само у функцији медијске кампање бивше власти.

Владан Батић, као адвокат Звездана Терзића, о предаји бившег председника Фудбалског савеза Србије, "Блиц"

Услужна верификација

Услужна верификација Заиста мислим да постоје велики разлози да грађани Косова и Албаније разговарају о заједничкој будућности и ако дођу до позитивног закључка, онда нека то буде.

Вилијам Вокер, шеф некадашње верификационе мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији, носилац косовске Златне медаље за услуге човечанству и почасни грађанин Албаније, "Танјуг"

Борисе, спаси Србију и... задужи се

Борис Тадић Србија се задужује јер не може да издржи кризу без задуживања, али не срљамо у задуживање.

Борис Тадић, председник Србије, "Фонет"