Првосвештеник

Војислав Шешељ Не прихватам да је било који свештеник ближи Богу од мене.

Војислав Шешељ, православац и потпредседник републичке владе, ТВ "Палма"

Памела, зашто ме ниси смела

Иван Тасовац Офарбао сам се у плаво зато што сам желео да имам нешто заједничко с Памелом Андерсон.

Иван Тасовац, пијаниста, "НИН"

Вучетина на жару

Предраг Чудић Да ли ће мириси жртвовања бити као сузавац за њих горе, то не знамо, нити ћемо икада знати. Али сиротом вуковом стаду оваца, засигурно ће натерати сузе на очи. Од толиких жртвовања и разних мириса, дима и магле, одавно се већ ништа не види и сад још та нова жртва и тај нови дим. Дим вучетине на жару - има ли ишта луђег од те жртве?

Предраг Чудић, књижевник, о праву вука да жртвује самог себе, "Данас"

Епистола број два

Славко Ћурувија Какав год сценарио да одабере, Слободан Милошевић је већ поражен политичар. Његово остајање на власти неколико месеци или годину дана дуже у овој чињеници ништа битно не може променити. Питање је само хоће ли тај човек, после једанаест година непрекидних пораза за српску државу и нацију, на крају бити бар толико одговоран да пружи шансу грађанима Србије да се још ове године демократски, а не насиљем, извуку из највеће кризе у својој новијој историји.

Славко Ћурувија, власник и главни уредник, "Европљанин"

Who is who

Богдан Тирнанић Овим је шеф државе показао како му не пада на памет да послове са светом препусти неком другом, па звао се тај Вук или била то Белка.

Богдан Тирнанић, колумниста, "Дневни телеграф"

О закидању

Данас Пензионери ће 1. јануара 2007. године добити јануарски чек, али за 2006, уколико опстане ова републичка администрација која им сваке године закине бар један месечни приход.

Данас, редакцијски коментар

Интуиција

Душан Батаковић Изгледа да свака Милошевићева победа не може да буде победа уколико није наш катастрофалан пораз. То је искључиви смисао читаве његове политике, која као да има неку сатанску интуицију.

Душан Батаковић, историчар, "Блиц"

Године самоће

Светислав Басара Сада партизани, бољшевици и четници, трагикомично збратимљени интересима, увиђају колико су заправо усамљени и са каквим потенцијалом имају да се супротставе остатку Србије.

Светислав Басара, књижевник, "Блиц"

Мали вук о великом

Александар Вучић И каже потпредседник југословенске владе, и каже у интервјуу за CNN - па, ми, Срби, ћемо да кажемо: нису Американци криви за Хирошиму и Нагасаки - не, него су криви Мохиканци и Индијанци! Знате, то је нешто невероватно, да је неко у стању да то изговори. За такву страхоту неко је, у име Србије и у име Југославије, покушао да оправда један од најстравичнијих злочина. И све време нешто: плиз, плиз... - то 'плиз' може Даници Драшковић чешће да упућује, а не треба да упућује у име Србије и српског народа.

Александар Вучић, министар информација и генсек СРС-а, Радио "Б92"

На бранику свих темељних вредности

Вук Драшковић Морамо ићи у Париз и покушати да одбранимо чињенице, Повељу УН, међународно право и темељне принципе света.

Вук Драшковић, потпредседник савезне владе, "Бета"

Притисак

Џулијен Вребос Жао ми је што се налазите у оваквој ситуацији. Надам се да ћете се извући и да ћете то учинити сами, без помоћи будала споља које вас притискају.

Џулијен Вребос, гост ФЕСТ-а и редитељ филма "Маскенбал", конференција за новинаре

Бапси

Бобан Милетић Бапси Нису ме сломили ни заплашили, нека буде борба непрестана.

Бобан Милетић Бапси, афористичар из Књажевца, по изласку из притвора, "Бета"

Опште и посебно

Милован Бојић Писмо генералног секретара НАТО Хавијера Солане представља уцену и покушај дисциплиновања једног народа, што је незабележено у ратној и општој историји.

Милован Бојић, потпредседник Владе Србије, РТС

Платформа опстанка

Стојан Церовић У међувремену, док се Влада на ту тему усаглашава и преглашава, остаје нам да се питамо шта ће бити с онима који, осим голих живота, имају још нешто до чега им је стало. Да ли ће, у случају да победи платформа опстанка, све остало бити третирано као вишак, луксуз или проглашено илегалним? Било би некако логично да, ако је режим за опстанак, све друго буде жигосано као опозиционо, издајничко, шпијунско и плаћеничко. Све што је мање или више од тога.

Стојан Церовић, коментатор, "Данас"

Ко се воли највише

Драгољуб Жарковић Слободан Милошевић добио је пре неки дан Златни нафтни торањ, за заслуге у нафтној индустрији. Нешто пре тога за заслуге у саобраћају добио је некакву плакету од ЦИП-а. Нема томе давно и лајковачка задруга наградила је Председника... Још да му уруче Златни Ајфелов торањ после успешних преговора у Паризу око статуса Косова, па ето нама и књиге "Слоба и пчеле", као што је штампана књига о Титу и пчелама...

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника "Време", "Данас"