Свађе јавне, коалиције тајне

Ивица Дачић Ако би неко гледао са стране, ко није тренутно у Србији и ако би се информисао читајући на Интернету или гледајући неке телевизије, он би био у великој дилеми ко је у ствари с ким у коалицији кад се толико свађамо.

Ивица Дачић, заменик председника Владе и председник СПС-а, РТС

Коалициони разлози за славску потребу

Славица Ђукић-Дејановић Наш коалициони партнер слави, природно је да смо и ми социјалисти овде, мислим да програми које смо зацртали у нашем политичком деловању – а тичу се грађана Србије – реализују се, то је заправо разлог да имамо потребу да нашег коалиционог партнера и у свечарској атмосфери подржимо.

Славица Ђукић-Дејановић, као потпредседница СПС-а, о присуству на страначкој слави Јединствене Србије, "Шта радите, бре?" РТС-а

Причај португалски да те сви Индијци разумеју

С. М. Кришна Изражавам дубоко задовољство због присуства двеју земаља у којима се говори португалски језик.

С. М. Кришна, индијски министар спољних послова, читајући у Савету безбедности УН говор министра спољних послова Португалије, "Тајмс"

Кад бих живео (и плаћао ПДВ) хиљаду година

Зоран Живковић Ја сам 500.000 евра добио једном у животу, а тридесет година ћу производити вино и плаћати ПДВ. То је једноставна рачуница.

Зоран Живковић, бивши премијер а садашњи винар, "Данас"

Смеран (као) премијер

Драган Марковић Палма Задовољан сам премијеровим радом јер је [Мирко] Цветковић скроман човек и не иритира људе.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, "Политика"

Морал под морање

Верица Калановић Моја оставка на функцију министарке за Национални инвестициони план (НИП) је морална одлука. Нисам могла да наставим да седим у влади која је на такав начин сменила лидера моје странке, са којим делим идеале и који није урадио ништа лоше осим што је јавно рекао истину, уместо да је повлачи по кулоарима. Г17 плус ће наставити да подржава владајућу коалицију и у Влади и у Скупштини, јер желимо стабилност Србије.

Верица Калановић, потпредседница Г17 плус, "Блиц"

Тужи П. Луковића и постани (прави) Србин!

Е-новине Због текста Мирослава Бојчића и Зорана Јанића "Новогодишња бајка за убице" који су Е-новине пренеле са пријатељског сајта Пешчаника, Емир Кустурица је, уз рутинску помоћ адвоката Зденка Томановића, пресавио табак, поднео тужбу против Е-новина и Петра Луковића и тако, свечано и радно, коначно постао прави Србин, такорећи посрбица!

Е-новине, у редакцијском тексту

Извоз који не пуни (наш) буџет

Срђа Поповић Тачно је да смо у претходним годинама срели активисте, људе из Ирана, Египта и Туниса, и да и да је наша организација Центар за примењену ненасилну акцију радила са активистима из готово свих земаља Блиског истока.

Срђа Поповић, бивши Отпораш а садашњи саветник председника Србије за екологију, о писању "Њујорка тајмса" да је младе Египћане инспирисао српски Отпор, "Блиц"