Цар Африке и Азије

Живадин Јовановић Отворене су значајне могућности за проширивање сарадње са врло утицајним земљама које смо посетили.

Живадин Јовановић, савезни министар дипломатије, после посете Вијетнаму, Намибији и Јужноафричкој Републици

Ценим да нема цене (I)

Небојша Павковић По сваку цену спречићемо грађански рат у земљи.

Небојша Павковић, начелник Генералштаба, у Алексинцу

Како (ис)терати НАТО

Светозар Радишић Због следећих фаза ширења НАТО на исток и смањене потребе за изградњом нових база, Запад ће одлучити да, у догледно време, напусти Косово и Метохију.

Светозар Радишић, портпарол ВЈ, на конференцији за новинаре

Четрнаест пута боље судство

Мирослав Тодоровић Британско краљевство има седам судија Врховног суда - седам лордова, почаствованих од народа као краљица, а можда чак и више, а наша мала Србија има више од сто судија Врховног суда.

Мирослав Тодоровић, судија Окружног суда у Београд, "Глас јавности"

У здравом духу здрав разум

Горан Матић Насиље и оружје, односно, како то назива наш друг лидер руских комуниста Генадиј Зјуганов, друштво ратоборне бездуховности, никада не могу победити здрав разум и дух.

Горан Матић, савезни министар за информисање, "Б2-92"

Отпорни на уље и шећер

Изјаве.нет На њихово питање да ли је Отпор данас извео акцију у Чачку, ми смо одговорили да није, јер смо само стајали у редовима испред продавница са осталим грађанима који чекају уље и шећер. Такође смо им рекли да, према нашем сазнању, за стајање у редовима, још увек није потребна дозвола полиције. Полицајци су затим напустили просторије.

Ђорђе Таловић, активиста Отпора, "Бета"

Није дете, није љубимац, а јесте Члан...

Изјаве.нет У свом поступку не видим никакву непослушност, то могу бити једино деца и кућни љубимци.

Светолик Аврамов, ректор Универзитета у Новом Саду и члан ГО ЈУЛ, о одлуци да не оконча школску годину по хитном поступку, "Време"

Општепозната памет

Изјаве.нет Разматрајући поднету пријаву и приложену документацију, ово министарство констатује, што је општепозната чињеница, да припадници подносиоца захтева већ дуже време илегално делују противно нашим прописима, између осталог и организовањем јавних скупова на којима позивају грађане на устанак ради насилног рушења уставног поретка, који позив је упућен и на недавно организованом скупу на Равној Гори када је упућена порука да учесници тога скупа 'прекину паљбу и штеде муницију - требаће нам', а све то уз употребу ватреног оружја којим се угрожава безбедност грађана, врши њихово узнемиравање и нарушава јавни ред и мир. На јавном скупу одржаном недавно на Тргу републике у Београду, на коме су подносиоци овог захтева и учествовали, упућене су најозбиљније претње грађанима СРЈ да ће 'бити и вешања на бандерама' оних који не мисле као што мисле подносиоци захтева. Имајући у виду напред изнете чињенице, које су општепознате и као такве их не треба доказивати, стекли су се услови да се не изврши упис удружења грађана Народни покрет Отпор из Београда у регистар удружења, друштвених организација и политичких организација.

Савезно министарство правде, на челу са министром Петром Јојићем, "ФоНет"

Каква власт, такви шпијуни

Изјаве.нет Испада веома смешна тврдња да је Гутовић, очигледно поремећен човек (који, додуше, има висок коефицијент интелигенције), продужена рука ЦИА-е. Било би поражавајуће да је егзекутор из највеће шпијунске организације на свету, портир којем након 20 година рада на Сајму треба мапа хале 27, у којој је убијен председник војвођанске владе. Уз то, зар би га ЦИА наоружала спортским пиштољем марке 'Друлов' у кога стаје тек један метак?

Душан Узелац, адвокат убице Бошка Перошевића, "Сведок"

Југословенска народна полиција

Вук Обрадовић Приликом одузимања Студија Б био сам на протестима и нагутао се више сузавца него за 28 година на многим војним вежбама.

Вук Обрадовић, председник Социјалдемократије, "Сведок"

Ценим да нема цене (II)

Изјаве.нет Да постоји српски 'Плејбој' моје девојке би биле непроцењиве.

Милан Врбић, менаџер "Моделса", "Блиц недеље"

Жив је Маршал, васкрснуо није...

Изјаве.нет Ево, већ неколико пута у задњих мјесец дана ми је долазио и говорио да ће се до краја године појавити нови Тито. Питам га ја да он неће васкрснути, а он, онако озбиљно, вели: 'Не ја, него човјек из Босне, из мјешовитог брака'.

поруке духа покојног Маршала, преко живе старице Стане Бркић from Брчко, "Зона сумрака"