Динкићева жртва за Цветковићев темпо

Верица Калановић Мирко Цветковић као личност никада није био наша тема. Примедбе које су изнете односиле су се на рад Владе Србије и начин доношења одлука, на потребу да се ради енергичније и ефикасније. Премијер је и сам изнео све те констатације. Лично сматрам да је Млађан Динкић положио политичку жртву да се би се ствари и на том пољу покренуле.

Верица Калановић, потпредседница Владе Србије и заменица председника Г17 плус, на питање да ли је Мирко Цветковић "лош премијер", "Данас"

Јавља ми се да сам уверен

Томислав Николић Уверен сам ће владајућа коалиција пре митинга СНС-а саопштити да ли има договора око расписивања ванредних посланичких избора. Нисам се "чуо" са председником Србије и председником ДС-а Борисом Тадићем, нити с неким његовим изаслаником, нити је владајућа коалиција до данас одговорила на наше захтеве, али сам једноставно убеђен да ће такав одговор ускоро уследити.

Томислав Николић, председник СНС-а, о митингу заказаном за 16. април и захтеву за расписивање ванредних избора до краја године, "Бета"

Канибали су појели и тачан садржај изјаве

Чедомир Јовановић Он [Вук Јеремић] је злоупотребио забринутост представника неформалне групе афричких земаља и извршио фалсификат онога што сам рекао. Јеремић је имао тачан садржај оног што сам рекао и из тога је јасно да ниједном нисам поменуо било који афрички народ или народе него да сам искључиво критиковао Јеремића који је подршку за своју политику тражио међу политичарима који су на међународном нивоу означени одговорним за кршење људских права, укидање демократије и масовне злочине.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о својој изјави о "канибалима", "Политика"

Борис на небу и кум из ДС-а на земљи

Срђан Миливојевић Породица Константиновић живи тамо [на Савском венцу] једва двеста година. Мени је жао што то неки не знају, знам да је у Србији традиција да се кумови часте и напуштају странке – али молим оне који говоре о мојим кумовима да воде рачуна како говоре и да ово схвате како год хоће, али да схвате озбиљно. Можда је у вашој странци у традицији да имате кумство по традицији Карађорђа и Обреновића, у ДС-у се ипак мало више води рачуна.

Срђан Миливојевић, посланик ДС-а, бранећи свог кума и посланика ДС-а Ненада Константиновића и одговарајући посланику СРС-а Милану Аврамовићу, "Шта радите, бре?" РТС-а