Ми смо светови, свет је наш

Живадин Јовановић СРЈ није ни у каквој изолацији. Ми смо са светом.

Живадин Јовановић, савезни министар за иностране послове, "Радио Београд"

Косово ипак у Србији!

Војислав Коштуница Потребна је невероватна морална тупост и политички аутизам да би се три некадашње косовске изборне јединице сад припојиле општинама на југу Србије, не би ли се за још коју годину задржале функције и привилегије.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, саопштење за јавност

Бића као небића

Мирослав Тодоровић Све судије су разрешене у један дан, све се десило за неколико сати. Председник Суда им је, одговарајући на шушкања да ће тог дана бити разрешени, рекао да нема проблема. Пустио их је да суде до краја радног времена, да би исте вечери у Дневнику чули да су разрешени. То човек човеку не може да уради. То су нека друга бића.

Мирослав Тодоровић, разрешени судија Окружног суда, "Време"

Прогресивна берићетност

Владимир Штамбук СПС и ЈУЛ настали су у месецу јулу. Да ли је на њихов прогресиван, берићетан, топао људски карактер утицао месец њиховог настанка, астролошки знак под којим су створени и касније стасали? Истини за вољу, једна је настала под астролошким знаком лава, а друга под знаком рака. Обе су међутим своје време стварања нашле у јулу. Можда је то довољно, јер без обзира на астролошки знак и једна и друга партија, уз нешто разлика имају веома пуно заједничког. Пре свега у оним доменима који су везани за људску добробит, за равноправност, за мир и за слободу. О рођенданима партија које су настале под жарким сунцем јула треба водити рачуна и славити их уз пуно радости.

Владимир Штамбук, високи функционер ЈУЛ-а, "Борба"

I, me and myself

Вук Драшковић Нешто друго ме забрињава. Ако претпоставимо да су избори демократски, с којим правом би могао ико из уједињене опозиције да инсистира на јединственом кандидату, а да тај кандидат није из водеће странке опозиције? Победићемо режим само ако будемо поштовали правила која важе свуда у свету, а то је да најјача странка даје кандидата ако је то заједнички кандидат опозиције. Никако друкчије.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Б2-92"

Нико нема што Србија имаде

Сергеј Трифуновић Тачно је то што кажете да ја у Србији имам шансу, али нема је 99 одсто младих људи који због тога беже из ове земље. Отишли су моји најбољи пријатељи, отишли су они најбољи који се више неће вратити. Србија је постала земља без идеја и без идеала. А све зато што смо 1991. пропустили оних Јунгових седам секунди одлуке, и 1996. оних Ворхолових 15 минута славе. Најстрашније је што наше вође упорно пропуштају сваку прилику која нам се пружи, јер они су нам изабрали 100 година самоће.

Сергеј Трифуновић, глумац, "НИН"

Дођох, видех, остадох, оцених

Миљан Миљанић Одавно нисмо били овако ефикасни, експедитивни и сложни код свих питања.

Миљан Миљанић, председник ФСЈ, о седници Извршног одбора ФСЈ-а