Дан бошњачког залогаја

Муамер Зукорлић Недостаје још прилика да сами халалите и достојанствено зарадите своју нафаку, своју плату и залогaј. То вам не може обезбедити Бошњачко национално веће нити Бошњачка културна заједница, нити Исламска заједница... Зато морате освојити ону зграду [градске управе] тамо, а ја вам кажем да ћете врло брзо имати прилику за то... Немојте очекивати од мене да то ја то чиним.

Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији, на централној свечаности поводом Дана бошњачке заставе у Новом Пазару, "Вести"

Систем спојених кловнова

Чедомир Јовановић Морамо да изађемо из система у којем је или председник кловн или је премијер кловн.

Чедомир Јовановић, шеф посланичког клуба ЛДП-а, у Скупштини Србије, РТС

Циркус који нимало није смешан

Борислав Стефановић Што се тиче најава да ми спремају државни дочек, не могу да их спречим да праве циркус, али то неће ништа значити. Идем у Приштину на разговоре у оквиру дијалога.

Борислав Стефановић, шеф српског преговарачког тима за разговоре с Приштином, "Блиц"

Међусобно поверење у једном смеру

Томислав Николић Међусобно поверење које смо изградили тако што сам ја стекао поверење грађана, а они не морају да имају било чије поверење – то поверење неће бити пољуљано.

Томислав Николић, председник СНС-а, на првој конференцији за новинаре после штрајка глађу и жеђу, РТС

Крађа је ништа, бренд је све

Драган Марковић Палма Пре него што је Светлана Ражнатовић дошла на чело клуба, "Обилић" је био ништа. Срамота је и таквој легенди као што је Драган Џајић ставити лисице на руке. Морамо чувати српске брендове, јер их немамо баш много. Не треба да радимо у корист своје штете.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, на трибини у Чачку, "Танјуг"

Транспарентно жмурење на име власника

Верица Калановић Кад разматрам захтеве, гледам фирме не људе. И у том захтеву нисам нашла разлога да гледам власника, јер је све било потпуно уобичајено, као и сваки други захтев.

Верица Калановић, као председница комисије која је 2009. одобрила 100 хиљада евра повољног кредита "Стубовима културе" чији је власник њен страначки колега и садашњи министар културе Предраг Марковић, "Бета"

Хаџи-Мрка

Милутин Мркоњић Вероватно нисте знали, видим да није имао ко ни да вам каже, али никада, ама баш никада, на тим путовањима ништа нисам наплатио, никада нисам узео дневницу, увек сам све сам плаћао. Нисам користио ниједан слободан дан и суботе и недеље претворио сам у радне дане. И то су неке старе навике из времена када је у сваком тренутку морало ударнички да се ради, као што је и мој обичај сада већ постао обилазак две хумке, увек када би се нашао у њиховој близини гробова два сјајна државника, два председника државе, другова Тита и Милошевића. На тим светим местима на њих нисам будио успомене као члан било које политичке партије, већ као човек који им се диви.

Милутин Мркоњић, министар инфраструктуре из СПС-а, на тврдњу директорке Агенције за борбу против корупције Зорани Марковић да су функционери СПС-а на обележавању годишњице смрти Слободана Милошевића користили службена возила, "Бета"