Онакво право, онакав човек, таква изјава!

мешихат Исламске заједнице у Србији Шеријат, шеријатско право и шеријатско друштво су исламске вредности засноване на темељним изворима ислама. За Исламску заједницу, муслимане и све грађане који се залажу за толеранцију међу људима неприхватљиво је помињање тих вредности у негативном и омаловажавајућем контексту. Није нам јасно како је Јовановић могао себи дозволити да овако несмотреном изјавом доведе у питање позитивне поруке и ставове до сада упућене према Исламској заједници и муслиманима у Србији.

мешихат Исламске заједнице у Србији, чији је главни муфтија Муамер Зукорлић, у саопштењу поводом изјаве Чедомира Јовановића, "Бета"

Рани ћерку пак шаљи код Чеде у странку

Чедомир Јовановић Не желим да моје три ћерке буду таоци шеријатског друштва.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, говорећи у Скупштини о заступљености жена на изборним листама, "Блиц"

Једанаеста заповест: не слушај истраживања!

Милан Кркобабић Да је још Мојсије слушао о истраживањима јавног мњења, Јевреји би и дан-данас чучали у Египту и не би се помакли одатле.

Милан Кркобабић, потпредседник ПУПС-а, за "Б92", "Ало!"

Хвала Богу и Дачићу (не обавезно тим редом)

Слободан Петровић Хвала господине Дачићу, што, хвала богу, не живимо више у бајци. Живимо на Косову, које Србија полако признаје.

Слободан Петровић, председник Самосталне либералне странке која учествује у влади Хашима Тачија, "Политика"

Драматургија за психологе

Биљана Србљановић Председник Тадић је очигледан пример вође коме је сада више него икад потребан коректив. У ствари му је потребан баш неки драматург. Јер када, на пример, са толико самоуверености допушта себи да гласно размишља о постављању кула, па макар и у славу Тесле, нормално је да се људи питају - па чекај, је л’ се овако и пишу закони, ради реформа судства, води економија земље и пројекат наше кандидатуре?

Биљана Србљановић, драмски писац, за "НИН", "Блиц"

Види шта су нам урадили од резолуције, Слобо!

Ивица Дачић Ми полако губимо Косово... ако нешто не урадимо. Испоставило се да је Резолуција 1244 била једна велика превара Србије. Док смо ми поштовали Устав, међународно право, одлуке Савета безбедности неки из међународне заједнице су иза леђа на Косову направили независну државу.

Ивица Дачић, заменик премијера и председник СПС-а, "Ало!"

Породичне приче

Доминик Строс-Кан Мислим на тебе, коју волим више од свега, мислим на децу, на нашу породицу.

Доминик Строс-Кан, бивши директор ММФ-а, после сексуалне афере у Њујорку, својој жени која му је већ опраштала сличне испаде, "La Repubblica"