Нема репресије ако има преживелих (да шире мржњу)

Стеван Мирковић Прича о репресији 1944. године је велика лаж, после 12. септембра и краљевог говора. Било је репресије, али од стране одметника, четника и усташа, преко 20.000 одметника је било 1945. године. Око 200.000 људи је изгубило грађанска права 1945. године, али они су наставили да шире мржњу, ону из времена рата.

Стеван Мирковић, генерал ЈНА у пензији, "Политика"

Дочек за памћење

Гоца Тржан Надам се да си обукао добре гаће вечерас.

Гоца Тржан, певачица, Новаку Ђоковићу, као чланица групе "Тап 011" на дочеку Ђоковића испред Народне скупштине у Београду, ТВ "Прва"

Увек робом

Александра Јанковић Поред блиских пријатеља и озбиљних људи који прате и цене твој рад, на [Фејсбук] профил се често каче и професионални узнемиривачи, како волим да их зовем. Тако сам свакакве поруке добијала и свашта ми се издешавало... Неки мушкарци једноставно не схватају да женама нису еротичне исте ствари као и њима, те шаљу и своје голишаве фотографије. Један ми је уз неку такву фотку послао и поруку: "Желим да ти будем роб!"

Александра Јанковић, посланик НС-а, "Ало!"

Србија до Косова!

Вук Драшковић Мислим да ни он [Ивица Дачић] не разуме оно што је предложио. Како Србија у договору с Албанијом да дели Косово? Зашто не у договору са Јапаном, с обзиром на ону паролу Србија до Токија? Сада подела није реална, не дају велике силе. Ако једнога дана буде реална, онда се на Балкану неће делити само Косово.

Вук Драшковић, председник СПО-а, "Ало!"

Замало колатерална штета

Борис Тадић Ово је највећи успех нашег спорта икада. Гледајући финални меч, као грађанин Србије замало да умрем.

Борис Тадић, председник Србије, после финала Вимблдона у којем је Новак Ђоковић победио Рафеала Надала, "Танјуг"

Ми смо Новакови, Новак је Тадићев

Борис Тадић Ја бих одмах дао Ђоковићу да буде председник и једва чекам да неком таквом уступим посао, али лошијем од Новака сигурно не.

Борис Тадић, председник Србије, у Вимблдону, након што је Новак Ђоковић освојио тај турнир, "Танјуг"

Част и чест

Новак Ђоковић Частићу себе ракијом и доласком у Србију на прославу са својим народом.

Новак Ђоковић, српски тенисер, на питање чиме ће се частити за освајање Вимблдона, ТВ "Б92"