Пази, свеже очишћено од ђавола!

Томислав Николић Ово је кућа већине грађана Србије и сви сте добродошли, сада када смо истерали ђаволе из ових просторија. Много их се накотило и по државним институцијама, али ћемо радом и молитвом то да очистимо.

Томислав Николић, председник СНС-а, приликом освештавања страначких просторија на Новом Београду, "Ало!"

Првак света у југоносталгији

Борис Тадић Кад бисмо поново имали репрезентацију бивше Југославије, били бисмо прваци света у фудбалу. Добро, можда не у фудбалу, али у кошарци сигурно и у ватерполу, ту нема дилеме, као и у рукомету, одбојци. И да почнемо да играмо голф, и у томе бисмо били први.

Борис Тадић, председник Србије, током посете Сарајеву, "Прес"

Војвођани су створили и амебе

Ненад Чанак Можда је по наставним програмима секуларне државе Србије Бог створио свет, али су Војводину створили Војвођани.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, на седници ГО странке, "РТС"

Ђоковић inside

Новак Ђоковић Ја сам Србин. Поносан сам на своје корене и нисам хтео да занемарим све то само зато што су ми други нудили боље услове. Да сам играо за Велику Британију, играо бих једнако професионално, али бих у дубини душе осећао да ту не припадам.

Новак Ђоковић, српски тенисер, у разговору за британски "Times"

Тврда линија меког срца

Милутин Мркоњић Имали смо информације да је било проблема у Радикалној странци. Где бисмо били данас да смо направили савез са радикалима и Коштуницом. Словим као тврда струја, слобиста, ближи сам био Коштуници и Шешељу – питам вас где бисмо били данас? Да смо то урадили не би ни било СПС-а данас.

Милутин Мркоњић, потпредседник СПС-а, о томе зашто је СПС направио коалицију са ДС-ом а не са СРС-ом и ДСС-ом, "Црно-бели свет" РТВ-а

Први стуб казнене политике

Небојша Бакарец Уза зид, па метак у чело, као у Кини. Зашто се не бисмо угледали на ту земљу, која иде таквим економским просперитетом да израста у најмоћнију земљу на планети. Наша власт поручује да нам је Кина један од стубова спољне политике, зато, молим лепо... Па и Кинези су људска бића и не морају Срби да буду 4.000 година стара цивилизација да би примењивали ефикасне кинеске мере. Метод по којем се за пљачку иде пред стрељачки вод очигледно је успешан и један је од услова да бисте постали економски напредни.

Небојша Бакарец, потпредседник ИО ДСС-а, о решењу за привредни криминал и корупцију у Србији, "Ало!"