Једино нисам био мајка (и патријарх)

Милан Божић О функцијама нисмо разговарали, тешко да има неке функције на којој нисам био.

Милан Божић, као нови члан СНС-а, "Политика"

Томин коктел

Томислав Николић Чуо сам да је неко од преговарача људима на северу [КиМ] рекао да не смемо превише да затежемо да не би поново бомбардовали Београд. То је заиста безобразно. Осудити људе доле на Косову из наших удобних београдских станова и вила је неморално. Тим људима не можете да говорите да су вандали. Ја чак мислим да је Србија нешто добила када је демолиран пункт на Јарињу. Тада је неко показао да неће баш све дозволити. Ни Албанци нису од тога добили превише, а Кфор се није превише јуначио, већ су се замислили – ако голоруки народ може тако да се бори, шта би тек било да је наоружан.

Томислав Николић, председник СНС-а, "Ало!"

Човек који има свој став (и слаже се с њим)

Томислав Николић Никада још званично нисам чуо да ЕУ поставља услов да се Србија одрекне дела своје територије да би постала њен члан, али ако се то деси, мислим да без референдума о том питању Србија не би могла да иде даље. Као политичар који предводи странку која ће евентуално победити на изборима, ако би грађани Србије рекли да морамо у ЕУ, ја бих морао то да прихватим, а морао бих да прихватим и супротну одлуку народа и тражим друге путеве за економску, политичку и сваку другу врсту сарадње. Дакле, све ће зависити од народа, а ни ја нећу да се кријем. Изнећу свој став, ако буде требало, потпуно јасно и гласно.

Томислав Николић, председник СНС-а, о референдуму "ЕУ или Косово", "Ало!"

Кроз кестење до звезда

Борислав Стефановић Јако је важно да политички лидери са севера Косова и Метохије постигну јединство око примене овог споразума и ми ћемо им у томе помоћи, али је велика одговорност сада на њима. Знам да није ни једноставно ни лако, али мислим да смо сви заједно успели да извадимо кестење из ватре које је бацио непромишљен, провокативан и штетан потез владе Хашима Тачија, који је очигледно био подстакнут од стране неких елемената из међународне заједнице.

Борислав Стефановић, шеф београдског преговарачког тима у дијалогу с Приштином, "Ало!"