Икона шубаре (и друге приче о вери)

Биљана Србљановић Потпуни пораз доживео је гибаничарски национализам, што не значи да људима и даље срце не лупа на икону шубаре. Мора се имати на уму да ми нисмо држава која је институционално верска. Ето, где је Биљану Плавшић довела њена вера. Она је имала избор: да оде у манастир, где би је сигурно примили, иако је ратни злочинац, или да оде у Хаг и преда се. Нисам ја искључива, немам ништа ни против једне конфесије, ни против једне цркве, али ми се неке ствари не допадају. Можда сам под утиском ових празника и поплаве поновног медијског утеривања у цркве.

Биљана Србљановић, драмски писац, "НИН"

Послеосећај

Небојша Павковић Нарочито су били катастрофални полазни документи Војно-техничког споразума, а ја сам имао предосећај да се ни потписано неће реализовати. Неко унутрашње незадовољство ми је говорило да се може десити да оно што смо одбранили од агресије можемо изгубити за зеленим столом.

Небојша Павковић, начелник Генералштаба, "Бета"

Само неистрошени и некомпромитовани

Изјаве.нет Демократска странка није азил за истрошене кадрове ЈУЛ и СПС и зато у нашим редовима за компромитоване бивше функционере ових партија нема места.

Душица Динић, портпарол ДС-а Прокупља, поводом приступања овој странци доскорашњег функционера ЈУЛ-а и директора ДП "Топличанка", "Глас"

Једна добра и нула лоших вести

Изјаве.нет Изјава господина Пантелића, филмског критичара на дужности главног уредника Студија Б, да је у Паризу сазнао за суспензију Марка Јанковића, али да Јанковићево отпуштање с посла доживљава 'као добру вест', показује страшно лице ништавила малих и неспособних чиновника, које је нова власт узела да им служе.

Милован Бркић, новинар, у писму листу "Данас"

Демократски стаљинизам, парламентарна већина и диктатура

Горан Матић Сада се налазимо у земљи демократског стаљинизма у којој свака апсолутна парламентарна већина тежи да постане диктатура.

Горан Матић, функционер ЈУЛ-а, "Б92"

(У)једињење

Ненад Чанак Када су производили кобасице од шеве, рекли су да је тајни рецепт у томе што ту иде пола-пола, једна шева - један коњ. Тако би изгледало и уједињење Реформиста и Лиге социјалдемократа Војводине.

Ненад Чанак, председник Лиге, "Данас"

Нек (ми) иде на здравље

Борислав Пелевић Уколико је истина да сам ја на тајној хашкој оптужници, онда нек ми је на здравље.

Борислав Пелевић, председник Странке српског јединства, "Глас"

Најтајније оптужнице

Биљана Србљановић Као што није природно да се ДОС одржи као скупина потпуно различитих странака, није природно да ја на будућим изборима гласам за све њих. Неке од њих бих радије видела у Хагу него што бих гласала за њих.

Биљана Србљановић, драмски писац, "НИН"

Најтајније оптужнице

Велимир Бата Живојиновић Ја бих први требало да идем у Хаг, с обзиром да сам толике Немце побио ћорцима.

Велимир Бата Живојиновић, глумац и посланик СПС-а, "Б92"

Рибе су (в)лажљиве

Никола Стојановић Риба као знак влада Холандијом, исто као и земљама и градовима на обали мора, суд је оформљен у Хагу - граду на обали мора. Знаком Риба влада планета Нептун која у астрологији симболише лаж, превару, обману, крађу, фалсификат, што значи да је већина оптужби лажне природе.

Никола Стојановић, професор астрологије, "Глас"

О(т)пор

Нинослав Ранђеловић Чланови Отпора се налазе у Управном и Надзорном одбору Дома омладине Београда јер се управо у том простору одржао први конгрес Народног покрета Отпор.

Нинослав Ранђеловић, директор Дома омладине, "Блиц"

О(т)пор

Нинослав Ранђеловић Ја сам Отпор. Ипак, нови Управни одбор ме ништа не пита.

Нинослав Ранђеловић, директор Дома омладине, "Време"

Сатир(а)

Изјаве.нет Млађани Динкић позива уличаре да отворе мењачнице. Дилери валуте постају званична лица. Очекујем трен да рокери или неко значајнији окупи у драгсторе уличне продавце дроге. И они су дилери.

Серафим Букумира, сатиричар листа "24 часа"