Замео га (Ђиласов) вихор

Данијел Цвјетићанин Добра страна ових избора је што у први план треба да иступе јаке личности, јаки политичари, који знају технологију вођења политике – ауторитети као што је [Ивица] Дачић. Дефинитивно ће последица ових избора бити и то што ће [Драган] Ђилас у наредних шест месеци до годину дана просто "одувати" [Бориса] Тадића у Демократској странци.

Данијел Цвјетићанин, економиста и професор на Универзитету "Сингидунум", "Таласање" Радио Београда 1

Нема, неће бити, узеће

Миодраг Зец Враћа се комунистичко начело да је друштво, друштво расподеле, а [...] стварање је мање важна ствар. [...] Подршку су добиле [...] идеје социјалне правде – биће, даћемо, решићемо. [Међутим,] оно што чека владу, ма каква она била, захтеваће све супротно од изборних порука: уместо – добијаћете више, а радиће мање, овде ћете добијати – радићете више, а добијаћете мање.

Миодраг Зец, економиста, о резултатима парламентарних избора, „Бета“

Мангупи у мојим редовима

Борис Тадић Већи су ми непријатељи они који раде за своју личну ствар у Демократској странци, него што су ми противници Тома Николић и остали.

Борис Тадић, председник ДС-а и председнички кандидат, на предизборном скупу у Панчеву, „Танјуг“

Пекар, лекар, апотекар (био сам ја)

Борис Тадић Радио сам као продавац новина, као предузетник, произвођач играчака, као професор, као посланик, као министар, и председник Републике. Они имају проблем с тим зато што имају куће и станове. Ја имам књиге своје и својих родитеља, и немам никакву другу имовину. [...] Не смем да дозволим да мени Николић говори о поштењу, јер је то потпуно скарадно.

Борис Тадић, председник ДС-а и председнички кандидат, на предизборном скупу у Панчеву, „Танјуг“

За све су криви Тома и цензус

Вјерица Радета Војислав Шешељ je врло прибрано примио извештај [о изборним резултатима СРС]. Свестан је да смо сада у тешкој ситуацији. Али, подсетио нас је да то није први пут – да смо пролазили често кроз тешке тренутке и да смо се увек издизали много јачи.

Вјерица Радета, председница Извршног одбора СРС, о непреласку цензуса на парламентарним изборима, „Танјуг“

Само вас чекамо

Млађан Динкић После 12 година рада у Народној банци, Министарству финансија, Министарству економије – што се мене лично тиче, мислим да би било боље да будем у опозицији. [Онда ћемо] да видимо, а и грађани [ће моћи] да виде, како други раде овај посао у финансијама, банкарству, економији и у вођењу државе. После четири године ћемо сви да се сретнемо и да видимо ко је шта причао, а ко шта урадио.

Млађан Динкић, председник УРС-а, "Шта радите, бре", РТС