У граду ко зна ком (на подлози ко зна којој)

Новак Ђоковић У последње три, четири недеље променио сам три различита града, променио сам подлогу, услови су другачији. Још увек покушавам да схватим где се налазим.

Новак Ђоковић, српски тенисер, изјава на тениском турниру серије Мастерс у Синсинатију, "Б92"

Просветљење после проласка кроз (скупштинске) двери

Невена Аџемовић Не певам на страначким окупљањима, моја естрадна каријера је завршена [...] чим сам прешла праг Народне скупштине Србије.

Невена Аџемовић, народни посланик Нове Србије и бивша чланица групе "Моделс", "Прес"

Координатни систем без компаса

Ивица Дачић Да ли да ја живим изоловано од народа? Да ли је проблем што се бавим животним питањима људи? [...] Да ли треба Вас да чекам да ми кажете да то радим? Ја сам председник владе, а не рачуновођа и благајник. Није мој посао да правим стратегију сваког министарства, него да координирам и водим владу.

Ивица Дачић, премијер Србије, одговор на питање новинарке "када ће почети да се бави пословима премијера" и "израдом стратегије економског опоравка", пошто је првих дана мандата "вратио украдени бицикл једном Јапанцу, посетио Сабор у Гучи и Олимпијске игре у Лондону", "Бета"

Експерт за рационализам, емпиризам и метафизику

Илија Радуловић Лично мислим да је Перановић истински геније. Он је, без претеривања, најплеменитији и најпаметнији човек кога сам срео у животу. Има сјајан брак, петоро деце. [...] Нема чега да се каје, рационалан је и урачунљив, бави се метафизиком. [...] Свима смета, јер он хоће да лечи вером у Бога, а не отровима. Узрок тражи, узрок и лечи.

Илија Радуловић, адвокат оптуженог свештеника Бранислава Перановића, који тврди да је штићенику "Небојши Зарупци лупио неколико шамара" и да је "штићеник умро од предозирања хероином", упркос наводу полиције да је избројано чак 100 удараца на телу преминулог, "Прес"

Од малих ногу не подносим Кена

Невена Аџемовић Жеља да дам допринос у рушењу режима Бориса Тадића навела ме је да се укључим у политички живот.

Невена Аџемовић, народни посланик НС-а и бишва чланица групе "Моделс", "Прес"