Доза 2013. 01. јануар 2014.

Изјаве 2013. године

Изјаве.нет

Косово нема цену и може се само дати џабе, што је пример готово незапамћен у историји. То је тако ретко каваљерство у данашњем свету и ући ћемо у историју по тој галантности.

Матија Бећковић, песник и академик, о парафирању бриселског споразума Београда и Приштине, Б92

Можемо да убијемо лидере, али док не успоставимо снажне демократске институције бићемо суочени са овим нивоом нестабилности.

Хилари Клинтон, државни секретар САД, сведочећи пред Конгресом о нападу на конзулат САД у либијском Бенгазију, “Срна”

Током рата 1991. године морали смо да ликвидирамо и српске цивиле, јер је тада Хрватска била изложена унутрашњој побуни и спољној агресији. Ми смо у рату имали велики проблем, а то је био препознати ко су цивили међу непријатељима.

Иван Векић, бивши хрватски министар унутрашњих послова, “Вести”

Српска страна верује да би то што се догодило након војне акције “Олуја” – оних шест стотина стараца – могло да се квалификује као етничко чишћење. Међутим, реч је о организованом егзодусу у коме је Београд одиграо огромну улогу.

Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права, “Време”

Да је донета пресуда у октобру прошле године, Војислав Шешељ би се ове или следеће године нашао на слободи. Друго је питање да ли он хоће да изађе на слободу и каква је то личност. Или више воли да загорчава живот својим некдашњим пријатељима? Он је све време опструирао поступак у Хагу.

Наташа Кандић, оснивач Фонда за хуманитарно право у Србији, “Упитник” РТС-а

Јубилеј Миланског едикта се обележава због разлога које су навеле колеге. Због Константина, због тога што је Ниш, по архитектури, други највећи римски град на свету после Рима…

Радослав Павловић, саветник за културу председника Томислава Николића, “Вести”

Не постоје особе са којима бих радије провела свој рођендан него што су то Ивица Дачић и Хашим Тачи.

Кетрин Ештон, висока представница ЕУ за спољну политику, о целодневним преговорима Београда и Приштине у Бриселу, Б92

Народу, који је живео у миту, показао сам да Хашим Тачи није никаква “апокалиптична аждаја, стара змија” која је насрнула на наше небеско царство, већ обичан, овоземаљски човек, противник – али не митски, него политички, са којим се може и мора разговарати.

Ивица Дачић, премијер Србије, о преговорима с Приштином и Хашиму Тачију званом “Змија”, “Танјуг”

Тражио сам да Србија интервенише, да пошаље своју полицију која би похапсила изгреднике. Било би довољно 45 минута да средимо ситуацију у Митровици. Међутим, одговора међународних званичника и даље нема.

Александар Вучић, први потпредседник владе, поводом ломљења бирачких кутија у (северној) Косовској Митровици, “Блиц”

Волeo бих да стигнем Путина у мајсторским данима.

Томислав Николић, председник Србије, као почасни носилац црног појаса и титуле џудо мајстора коју му је доделио Џудо савез БиХ, Б92

Вучић је као апостол Павле. И сам сам доживео такву новозаветну метаморфозу, јер сам неке своје ставове, пренагљене и можда прејаке речи изговорене крајем осамдесетих и деведесетих променио. Схватио сам да сам био у заблуди.

Вук Драшковић, председник СПО-а, “Кажипрст” на ТВ Б92

Волела бих да му отпевам “Срећан рођендан, председниче”, као што је најсексепилнија жена свих времена Мерилин Монро певала Кенедију. Тај видео бисмо режирали тако да изгледа као она легендарна сцена у којој Мерлинка мазним гласом пева Кенедију. Само бих ја то певала Александру Вучићу, а он би ме гледао.

Ана Николић, певачица, “Блиц”

Код мене нема наручивања, имам свој репертоар. “Миљацка” обавезно. Оно што је сигурно јесте да ћу за свој 50. рођендан, 1. јануара 2016, направити концерт у “Сава центру”. Зваће се “Ивица Дачић и пријатељи певају за вас”.

Ивица Дачић, премијер и министар унутрашњих послова Србије, “Блиц”

На Авали су сахрањене мошти Незнаном јунаку.

Марко Ђурић, саветник председника Србије, о споменику Незнаном јунаку и запису Томислава Николића у спомен-књизи, “Кажипрст” Б92

Николић је рекао да је састанак са Баједном договорен на иницијативу САД, а да су повољне околности то што ће и он и амерички потпредседник бити у Риму поводом беатификације новог поглавара Римокатоличке цркве.

Танјуг, о присуству Томислава Николића и Џозефа Бајдена на УСТОЛИЧЕЊУ новог папе

Моје дете иде у државну школу француске државе, која ради по програму ове државе.

Томислав Јовановић, министар просвете, “Утисак недеље” ТВ Б92

Смањење плата у јавном сектору лично ме неће погодити јер ја плату ионако не примам, стално сам под неким судским санкцијама тако да моја плата иде у те обавезе.

Велимир Илић, председник НС-а и министар грађевинарства, “Танјуг”

Биљана Србљановић је здраво ткиво ове раком изроварене државе.

Јелена Карлеуша, естрадна звезда, на “Твитеру”, “Блиц”



Изјаве.нет, избор изјава 2013. године
blog comments powered by Disqus Правила коментарисања (прикажи)
Молимо вас да се у коментарима држите теме изјаве. Коментари регистрованих корисника (Disqus, Facebook, Twitter, Google, OpenId, Yahoo) објављују се одмах, а анонимни коментари и они који садрже линкове на друге сајтове морају бити одобрени. "Изјаве.нет" задржавају право да обришу коментаре регистрованих корисника или не објаве анонимне коментаре који садрже неумесне осврте на личност, приватан живот, увреде, претње, било какву нетрпељивост или садржај који није у складу са законом, као и оне с линковима који не представљају допринос дискусији. Коментаре писане СВИМ ВЕЛИКИМ СЛОВИМА не објављујемо или пребацујемо у сва мала слова. "Изјаве.нет" не одговарају за ставове коментатора, али уједно позивају на толеранцију и уважавање Другог и Другачијег. Молимо вас да ваши коментари не буду предуги и сматра се да сте остављањем коментара прихватили горња правила. Ако је коментар у сагласности с правилима, биће објављен онако како сте га написали (без брисања и/или дописивања речи). Модераторима се можете обратити на redakcija@izjave.net.