Дневна доза 2087 21. октобар 2016.

Кад је неко (нај)глуп(љи) не можете му то ни доказати

Србијанка Турајлић Како ви доказујете да нисте најглупљи. Један од аргумената је: 'Ја не могу да будем најглупљи, јер је мене премијер поставио на ово место. Значи премијер мора бити глупљи од мене'. Ја мислим да би то било лепо да се изговори у судници. Или: 'Ја не могу да будем најглупљи јер сам ја плагирао докторат и сви знају да сам плагирао докторат, а успео сам да убедим целу академску заједницу на челу са Универзитетом са Шангајске листе, да прихвати то што сам ја плагирао докторат. Дакле, ја сам паметнији од њих, а они су глупљи од мене'. И тако, имате сијасет могућности на које би несретник који игра улогу министра полиције могао да се брани на суду и ствар би била бескрајно занимљива.

Србијанка Турајлић, универзитетски професор у пензији, о тужби због повреде угледа и части коју је Небојша Стефановић поднео против Весне Пешић (и уреднице „Пешчаника“) јер је написала да је „најглупљи“, N1
blog comments powered by Disqus Правила коментарисања (прикажи)
Молимо вас да се у коментарима држите теме изјаве. Коментари регистрованих корисника (Disqus, Facebook, Twitter, Google, OpenId, Yahoo) објављују се одмах, а анонимни коментари и они који садрже линкове на друге сајтове морају бити одобрени. "Изјаве.нет" задржавају право да обришу коментаре регистрованих корисника или не објаве анонимне коментаре који садрже неумесне осврте на личност, приватан живот, увреде, претње, било какву нетрпељивост или садржај који није у складу са законом, као и оне с линковима који не представљају допринос дискусији. Коментаре писане СВИМ ВЕЛИКИМ СЛОВИМА не објављујемо или пребацујемо у сва мала слова. "Изјаве.нет" не одговарају за ставове коментатора, али уједно позивају на толеранцију и уважавање Другог и Другачијег. Молимо вас да ваши коментари не буду предуги и сматра се да сте остављањем коментара прихватили горња правила. Ако је коментар у сагласности с правилима, биће објављен онако како сте га написали (без брисања и/или дописивања речи). Модераторима се можете обратити на redakcija@izjave.net.