Равно до дна

Владимир Глигоров Влада Србије успела је да омане у свему и Србију врати корак уназад.

Владимир Глигоров, сарадник бечког Института за економска поређења, аустријски "Пресе"

Сигнали у (изборној) ноћи

Мирољуб Лабус Ја сам пио сок. Млађо, шта си ти појео? Појео је колач...

Мирољуб Лабус, потпредседник Владе, одговара на питање шта су он и Млађан Динкић радили у седишту ДСС-а у изборној ноћи, "Б92"

Сигнали у (изборној) ноћи

Зоран Стојиљковић Ово ће бити тест – ако у следећих 48 сати не крену злуради тонови око круга Тадића и ако ДСС у свом чувеном маниру не ћути следећих 10 дана, па се сети да нешто изјави на крају, онда је то добар сигнал.

Зоран Стојиљковић, политиколог, "Прес клуб" Медија центра

Враћање рђе на кашике

Војислав Шешељ Никада нећемо одустати од стварања Велике Србије у којој ће бити обједињене све српске земље источно од линије Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица.

Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, на статусној конференцији у Хашком трибуналу

Нереално.

Стојан Церовић Не знам шта је тачно имао на уму онај ко је смислио паролу 'реално' за председничку кампању Томислава Николића, али чим се то питам биће да парола није мени намењена. Уопште, ко је склон да поставља питања, коме нешто није јасно, ту нема доброг радикала. Са становишта маркетинга вероватно је добро то што циљани гласачи неће успети да разаберу да ли се хтело рећи да Николић има реалне шансе, да ли је реално најбољи, или је реалан за разлику од других који, рецимо, негују свакојаке илузије. А парола јесте лукаво изабрана утолико што настоји да умањи или прикрије главну ману кандидата Николића. А мана је у томе што он не може да буде председник Србије. Јер ако би он то постао, Србија би престала да постоји, осим можда у неком сасвим занемарљивом степену.

Стојан Церовић, у "Времену"

Кампања за трећи круг

Љубомир Живков Једва чекам да Тома Николић победи у првом кругу, може и у другом, да позове он Светог оца и да му поклони лаптоп.

Љубомир Живков, у сатиричној рубрици "Времена"

Сам свој Хендрикс

Изјаве.нет Председнички кандидат Богољуб Карић гура самог себе и то сопственим новцем. Да би то превазишао морао је, својим новцем, да оснује и политичку партију. Тако сада гура сам себе сопственим новцем, а гура га и његова партија, његовим новцем.

Зоран Спремо, новинар, "Панчевац"

Сам свој Хендрикс

Миланка Карић Од како се познајемо, он ми увек свира три исте мелодије на гитари. Устезао се и да запева, па је углавном, са дивљењем, слушао како ја певам. Ипак, ја сам га сматрала за свог Џимија Хендрикса. У то време били смо сви луди за Џимијем, а Богољуб је тада заиста личио на њега.

Миланка Карић, супруга Богољубова, "Балкан"

Карте у једном правцу

Студентска унија Србије Колико је карата продато, а колико пријављено за концерт Светлане Ражнатовић на стадиону Црвене звезде у Београду, а колико за концерт Здравка Чолића на истом стадиону. Колико дуго је Дејан Миленковић Багзи био у притвору? Ако се према Милораду Улемеку Легији и његовој јединици мора имати пијетета, да ли се може имати пијетета и према 300.000 младих посетилаца 'Егзита'? Колики је екстрапрофит за који се терети Богољуб Карић и да ли су сви екстрапрофитери у затвору? Где је Михаљ Кертес?

Студентска унија Србије, саопштење поводом хапшења челника "Егзита", "Бета"

Разуларени оптимизам

Расим Љајић Ма нема тог опоравка! Како, ко? Истрошени су сви.

Расим Љајић, министар СЦГ за људска и мањинска права, "Блицњуз"

Од Лутре до вечности

Душан Михајловић Не знам потпуне одговоре на питања и дилеме које сам поставио на почетку текста. Али поуздано знам рецепт како доћи до њих. Он је вечан, и зато једноставан: пратите токове новца!

Душан Михајловић, бивши министар полиције, "НИН"

Видећемо да не можемо

Жељко Ребрача Али ми не пада на памет да те људе доведем да би им неко овде рекао: 'Не знам... видећемо... не можемо.' У иностранству све може, код нас ништа не може ако немаш везу. Тамо ти кажу: дај пројекат да видимо. Ако је ОК – може. А мени, чим се појавим у сомборској општини, још с врата вичу: 'Не може!' Ту је наш основни проблем, наш српски менталитет. Дуго смо били ограђени жицом, а данас ми изгледа као да ми сами не желимо да ту жицу демонтирамо.

Жељко Ребрача, кошаркаш, "Блицњуз"

Летеће промене

Срђан Драгојевић Наш копродукциони партнер на 'Ми нисмо анђели II' је компанија РТВ Пинк, на обострано задовољство. Свако ко није априори злобан признаће да је Пинк драстично променио своју концепцију и постао моћна, урбана телевизија.

Срђан Драгојевић, режисер, "Европа"

Проблем Nº 1

Александар Влаховић Сви који одбијају да погледају филм са Северином имају озбиљан проблем.

Александар Влаховић, посланик ДС-а у Скупштини Србије, према "Блицњузу"