Чекајући нас

Зоран Ђинђић Кажем вам, гледајте у будућност. И тамо ћемо се састати ви и ја.

Зоран Ђинђић, речи из филма "Ђинђић – једна животна прича", ТВ "Б92"

Чекајући нас

Борис Тадић Да ли је Србија две године након убиства Зорана Ђинђића боља него у том трену? Да ли је та жртва имала икаквог смисла? Да ли је његов живот уграђен баш као, што је вероватно, као што се понашао, у будућност земље и властите деце? Сви морамо да се замислимо над тим питањем, када радимо када покушавамо да разгрћемо оно блато на коме је и Зоран Ђинђић седео.

Борис Тадић, председник Србије и Демократске странке, на страначкој меморијалној академији посвећеној Зорану Ђинђићу

Сећам се само да не знам

Дејан Михајлов Не знам ко је убио Зорана Ђинђића. Саопштење Демократске странке Србије из маја, којим је од Бориса Тадића и Зорана Живковића тражено да кажу ко је убио Ђинђића, било је само део политичке борбе током предизборне кампање... Не сећам се с ким сам га писао.

Дејан Михајлов, генерални секретар Владе Србије, пред Специјалним судом за убиство премијера Ђинђића

У част Д. Михајлова

Никола Самарџић Данас Србијом владају Зоранове убице и они који су то убиство наручили, а то је веома јасно из Васићеве књиге, и они који су се радовали, који су то прижељкивали, који су ишчекивали.

Никола Самарџић, историчар, на представљању књиге Милоша Васића "Атентат на Зорана"

Чији је Бодрум?!

Владимир Беба Поповић Долази до нервозе и међусобног неповерења па Раде Булатовић мора да тражи нови резервни положај, нешто слично као и Маршићанин, и Булатовић га захваљујући контакту који има са службеником америчке амбасаде Бертом Брауном (који је иначе Динкићу пренео податак о гласању из Бодрума и дао налог да покрену аферу, како би срушио владу Живковића) види у подршци Американаца прво за то место на коме је, а онда као резервни положај место представника БИА-е у САД и зато је пошто пото желео да им се додвори.

Владимир Беба Поповић, бивши шеф Бироа за комуникације, "Грађански лист"

Србија, Црна Гора, Либија... и ко је четврти?

Љиљана Смајловић Ако Загреб падне на овој степеници приближавања Европи, упркос томе што Италија, Аустрија, Немачка и Мађарска заступају хрватске интересе у Бриселу, онда је јасно да ће се Београд већ за неколико месеци наћи у истом, или још много горем сосу. Београд, наиме, као ни 1991. године, не може да наброји четири европске државе које енергично подржавају кандидатуру Србије у Европској унији.

Љиљана Смајловић, у "НИН"-у

Гаранти мира, стабилности и хашке слободе

Милољуб Албијанић Г17 Плус нема ништа против тога да Харадинају Влада Србије да гаранцију да се брани са слободе до почетка суђења.

Милољуб Албијанић, шеф посланичке групе Г17 Плус, "Данас"

Смисао релевантности

Слободан Милошевић Имате милион и једну бесмислицу у томе што ви називате оптужницом, а мени сада говорите да ово није релевантно.

Слободан Милошевић, на суђењу у Хагу

Сам против свих

Филип Шварм Мада у Шевенингену влада специфично братство и јединство, питање је како ће бившем лидеру ДОС-а бити у екипи из Србије, пошто за отпаднике из властитих редова разумјевања нема. Када би, којим случајем, притворска јединица Хашког трибунала била спаваона ЈНА, ако већ не би фасовао ћебовање, Момчилу Перишићу би паљење бицикла и мазање лица ималином било загарантирано.

Филип Шварм, у "Времену"

Лизање и пљување

Томислав Николић Нећу заказивати седнице одбора, то задовољство препуштам свом заменику из ДСС-а. Не лижем ни оно што сам ја пљунуо, а камоли неко други.

Томислав Николић, као председник Административног одбора Скупштине, "Блиц"

Лизање и пљување

Милан Милошевић Процедурална расправа трајала је три сата уз различите дисквалификације – да никада овакав удар није изведен на Скупштину; да се овде расправља о томе да ли је председник Скупштине фалсификатор; да објашњења која даје посланицима треба да даје у присуству адвоката; да дечко водитељке која је прочитала писмо председника ради у кабинету као саветник председника; да су се посланичке групе утркивале у томе да мењају текст Закона тако да он буде неприменљив; да се то отвара баш сада када стиже студија изводљивости и када је Харадинај поднео оставку; да је председник Скупштине најгори до сада; а да има блажен осмех, да су блажени они који живе у незнању, а да је он свесно фалсификовао вољу Скупштине; да председник Скупштине потура кукавичје јаје; да ми нисмо стока, да нисмо малоумни и неписмени; да ћемо се око овога терати до судњега дана; итд.

Милан Милошевић, новинар "Времена", о поновној скупштинској расправи о Закону о раду

Имам(о) идеју!

Небојша Бакарец Најсрећније решење после нових избора, који нису на видику, била би концентрациона влада.

Небојша Бакарец, функционер ДСС-а, "Блиц"

Три боје: бело

Александар Тијанић Све је овде мање посла за молере који крече Србију у црно, не би ли мајстори били румени.

Александар Тијанић, директор РТС-а, "НИН"

Кметови

Драган Којадиновић Нисмо изабрани за фараоне, али нисмо сви ни кретени.

Драган Којадиновић, министар културе, "Глас јавности"

Кметови

Верољуб Стевановић Ја ћу морати све да назовем правим именом и рећи ћу: 'велики демократа' показао је своје право лице, по ко зна који пут. Очекујем да ће он [Вук Драшковић] ићи до краја, да њему сметају они који нису послушни, он воли послушне, а и он је послушник знате већ кога, дакле, он ће према непослушним људима ићи до краја.

Верољуб Стевановић, председник Крагујевца и потпредседник СПО-а, "Б92"

Без помоћи, и упркос Влади

Изјаве.нет Мислим о Србима као великим, храбрим, јаким и паметним људима. Дивим се људима који су успели да све оно преживе без помоћи Владе. Зато сам стално говорио политичарима 'престаните да злостављате и злоупотребљавате грађане'.

Томас Кели, први директор US Steel-а Serbia, "Време"

Камена фаца

Драган Јочић Немам времена да будем насмејан.

Драган Јочић, министар полиције, Европа"

Несебична давања

Петар Јевремовић Никад нећу заборавити изјаву на неком од радија, то је било доста давно, једна од оновремених звезда популарне музике је била упитана за њено мишљење о политичкој ситуацији, тад је био Газиместан. И она је врло афирмативно говорила о свим тим догађајима, до те мере афирмативно да је предусретљиви водитељ запитао какав је њен однос према нашем вођи. И онда је она рекла нешто што је парадигматска ствар, то треба запамтити. Она је рекла – ја бих му 'дала'.

Петар Јевремовић, психолог и теолог, "Радио Б92"