Данијел Фрид Тешке речи које су на рачун говора америчког председника Џорџа Буша изговорене неће нас спречити у томе да покушамо да помогнемо Србији на њеном путу до боље будућности. Не очекујем друго него критику од стране српског премијера Војислава Коштунице, али политику добре воље у погледу евроатлантске будућности Србије то неће променити.

Данијел Фрид, заменик државног секретара САД-а за Европу и Евроазију, 16. јун 2007, "Бета"

Српски психо

ЈУКОМ Најновија наручена харанга у медијима против [Владимира Бебе] Поповића, поводом акције 'Мрежа', показује исти криминално-политички рукопис из 2001. године.

ЈУКОМ, правни заступник Владимира Бебе Поповића, саопштење поводом тужбе против Душана Михајловића, уредника и новинара НИН-а, главне уреднице "Политике" и уредника Преса, 16. јун 2007, "Прес"

Српски психо

Жељко Цвијановић Кад год се Беба уплаши, а уплаши се увек кад га ухвате са рукама у пекмезу, Биљана Ковачевић-Вучо верује да је крив неко други, што је један дирљив однос, који подсећа на заплет између мајке и дечака у Хичкоковом филму 'Психо'. Према Ковачевићки, Србија је једна земља безакоња, у којој је правно регулисано да дечаци не смеју да купују цигарете на киоску, али није регулисано да не смеју да учествују у њиховој продаји.

Жељко Цвијановић, главни уредник "Стандарда", 16. јун 2007, "Прес"

Окупација у једној слици

Александар Вучић У праву сте, окупатор се консолидовао на линијама фронта и они сада држе то прилично чврсто. Окупатор је веома снажан, уз слуге које му помажу – тако су и жандари помагали немачке снаге и Гестапо у Другом светском рату.

Александар Вучић, генерални секретар СРС-а, 15. јун 2007, "Поглед с Авале" ТВ "Авала"

Сека-перса за двадесет први век

Родољуб Шабић Небитно је да ли је Велимир Илић дозволио Бојану Кострешу током сусрета да погледа уговор [о концесији за аутопут Хоргош-Пожега] или не, већ су једино важне информације из уговора. Дакле, двадесет први је век и нисам мислио да неко треба да преписује 1.000 страница уговора као калуђер у манастиру. Претпостављам да постоји електронска форма уговора, што данас постоји и у афричким земљама, чија копија може бити послата Скупштини Војводине.

Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја, 15. јун 2007, "Бета"

Српски психо

Душан Михајловић Безочност Поповићевих лажи ослобађа ме обавеза према пријатељству и заједничком раду у влади. Зато могу да кажем два сазнања стечена, истина, по престанку мандата министра полиције. Прво ми је пружио сам Поповић у интервјуу 'Статусу', а то је да је он био самозвани шеф РДБ-а и криминалистичке полиције, док сам се ја бавио 'чуваркућама' на мојој планини. Друго је страшније: Зоран Ђинђић и Станко Суботић су 'колатерална штета' Бебиног поимања и обављања државног посла. Не остаје ништа друго него да закључим да је опасно бити Бебин пријатељ, јер је Ђинђић под земљом, а Суботић пред вратима затвора. За мене се указала мала нада, Беба ме се одрекао...

Душан Михајловић, 15. јун 2007, "Прес"

Бата Рака и Бог отац

Радован Рака Радовић Какви су то моји интереси сукобљени?! Не разумем уопште, то је неки суд који уопште не позива човека на неку расправу, него само пише и дописује. Још ће да ми пошаљу смртну пресуду, а нисмо се ни видели. Ја радим као председник општине, а у 'Аутопревозу' сам волонтерски [председник УО], без иједног динара. И спасићу то предузеће, зато сам тамо, и нема ни Дедијера [председника Одбора за сукоб интереса], ни Бога оца који ће мене да натера да поднесем оставку. Значи, закон је то за све средио, само још Раку да пречешља, да он није можда у сукобу интереса.

Радован Рака Радовић, председник општине Трстеник, на јавно објављивање да је у сукобу интереса, 15. јун 2007, "Политика"

Шта сам оно тачно мислио...

Џорџ Буш Пре свега, не сећам се да сам помињао дедлајн [за завршетак преговора о Косову]... Јесам ли? Шта сам тачно рекао? Поменуо сам дедлајн? OK, yes, мислио сам то што сам рекао.

Џорџ Буш, председник САД, у дворишту владе Албаније, 14. јун 2007, према "Времену"

Шта сам оно тачно мислио...

Џорџ Буш Никада нисам чуо такву безумну причу. Невероватно!

Џорџ Буш, председник САД, на медијско извештавање да му је у Албанији украден сат, 14. јун 2007, "Б92"

Сатурн у конјункцији с гајбицама за цигарете

Марко Милошевић Какав шверц, какви бакрачи?! Тужилац, а поготову специјални, и њихове оптужбе могу да ме шокирају и да ми кваре живот, али ме не интересују ни најмање из једноставног разлога зато што се у тој земљи показало да за нашу породицу не функционише ни Устав, а камоли закон. Сад неки квазиспецијални суд подноси некакве пријаве. Не знам, играју се тамо. Чујем да желе да нам одреде притвор да не бисмо побегли. Не знам да ли примећују да последњих седам година нисам тамо? [...] Ако ћемо о безакоњу, о организованом криминалу, о зверствима, то они нека виде са својима, а моју породицу нека оставе више на миру. Ово је зверство.

Марко Милошевић, син Слободана Милошевића, 14. јун 2007, "Глас јавности"

Сељаци, лажи и видео траке

Зоран Славнић Само три сата пре почетка утакмице, звао ме је Марко Ивановић [менаџер Хемофарма] и рекао да не долазим у њихову свлачионицу јер им то ремети протокол. После свега, могу само да им кажем: 'Жао ми је, сељаци. Не могу ја да вас учим како да се понашате у Београду'!

Зоран Славнић, селектор кошаркашке репрезентације, 14. јун 2007, "Курир"

Сељаци, лажи и видео траке

Ненад Чанак Када дођем кући, својој жени кажем: 'Коначно смо сами, ти, ја и камере ДБ-а.' Мислим да имам боље снимке од Северине, само што моји нису објављени.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, 14. јун 2007, према "НИН-у"

 

Оли Рен Не би било фер очекивати од Србије да направи уступке у вези с Косовом да би нешто постигла на европском колосеку. Наравно, независно од тога, ми очекујемо да ће Србија заузети конструктиван став у финалној фази одређивања статуса као и у примени решења.

Оли Рен, комесар ЕУ за проширење, 13. јун 2007, "Б92"

Бауљање напред

Војислав Коштуница Наставак преговора о Споразуму о стабилизацији и придруживању представља добру прилику да Европска унија јасно покаже да има партнерски однос према Србији. То подразумева и пуно поштовање суверенитета и територијалне целовитости Србије.

Војислав Коштуница, председник Владе Србије, у писаној изјави, 13. јун 2007, "Б92"

Електрична говорница

Нада Колунџија Доминација опозиционих посланика за говорницом и претресање свих других тема претвара се у тортуру. Наша намера је да створимо атмосферу сарадње и толеранције, али радикали, очигледно, то не желе. Зато ћемо морати да мењамо стратегију.

Нада Колунџија, шеф посланичке групе ДС-а, 13. јун 2007, "Вечерње новости"

Политички инцест

Рајко Баралић Председник Републике је венчао министра одбране и министра иностраних послова. Они су кумови, то није ништа рђаво у приватним односима али је опасно у државним. Здравко Понош је пашеног Бориса Тадића; за оне који не знају да кажем да су Понош и Тадић оженили две сестре, то није нормално.

Рајко Баралић, посланик СПС-а, у Скупштини, 13. јун 2007, РТС

Исписивање Беле књиге

Владимир Беба Поповић Ја добро разликујем 'Белу књигу' од 'Мреже' и под пуном одговорношћу тврдим да је делове извештаја дао Суботићу, као и да је поводом тог извештаја путовао у Швајцарску и Француску, чак и Шпанију на сусрете са Суботићем. Начин одбране у којој поново увлачи Зорана Ђинђића, његову владу и сараднике у чувену причу о авиону и Суботићу као саветнику владе испод нивоа је и чак и карактера у које спада Душан Михајловић.

Владимир Беба Поповић, бивши шеф Бироа за комуникације, 13. јун 2007, "Б92"

Исписивање Беле књиге

Владимир Беба Поповић Ја сам упознао министра Михајловића и Станка Суботића после вишемесечних захтева министра Михајловића да га спојим са његовим земљаком Суботићем, како је он то називао. Није никаква тајна да сам у периоду од 2001. до 2003. одржавао контакте са Суботићем, као што је тај контакт одржавало још најмање десетак политичара, председника странака, посланика, министара и тако даље и тако даље.

Владимир Беба Поповић, бивши шеф Бироа за комуникације, 13. јун 2007, "Б92"

Устајте, исфрустрирани на свету...

Момир Марковић Све интелектуалне величине налазе су политичким странкама, углавном у Српској радикалној странци, али има још понеких и у другим странкама.

Момир Марковић, посланик СРС-а, у Скупштини, 13. јун 2007, РТС

Сељаци, лажи и видео траке

Душко Вујошевић Слагао сам да нисам био у судијској свлачионици после меча у Вршцу само зато што је цео напад на мене био монтиран. Кад ме лажу, лажем и ја.

Душко Вујошевић, тренер КК Партизан, 13. јун 2007, "Прес"

Без Косова (можда) три путића

Борис Тадић Најодлучније одбацујем било какву могућност прихватања компензације за губитак дела територије.

Борис Тадић, председник Србије, 12. јун 2007, "Бета"

Без Косова (можда) три путића

Војислав Коштуница Право је Америке да сходно својим интересима подржава поједине државе и народе, али не тако што ће им поклањати нешто што није њено власништво. Америка мора да пронађе други начин за испољавање своје наклоности и љубави према Албанцима уместо што их дарује српским територијама.

Војислав Коштуница, председник Владе Србије, 12. јун 2007, "Бета"

Само да не стигнемо до 1389!

Душан Пророковић Уколико неке чланице Савета безбедности признају Косово и Метохију као независну државу онда је врло јасно да више Резолуција 1244 не важи. Онда се правно формално враћамо на ситуацију пре доношења Резолуције 1244, пре споразума из Куманова, онда се налазимо у јуну 1999. године правно формално гледајући.

Душан Пророковић, државни секретар у Министарству за Косово и Метохију, 12. јун 2007, "Полиграф" ТВ "Б92"

Електрична говорница

Наташа Јовановић Што се тиче струје у Грмовцу [насеље код Београда]... Госпођо Чомић, је л' ви имате неки проблем? Најпре пристојно седите, тако се не седи у посланичкој клупи, а друго, немојте ви да се домунђавате са мном него зовите вашу другарицу Хрустановићку и реците да људи немају струју. [...] И реците јој, да је не назовем неким другим именом – јер сам пристојна, за разлику од ње која је непристојна и не води онако нафраћкана и налицкана рачуна о проблемима обичних људи. [...] Колега, ви се шегачите и зовете некога, али ваш утицај је никакав и нигде. И то што сте ми рекли да седнем доле, ви кад станете за ову говорницу – у истој смо висини кад ја седнем.

Наташа Јовановић, потпредседник Скупштине из СРС-а, 12. јун 2007, РТС

Политички инцест

Томислав Николић СПС би исто што и Коштуница, да се расправља о Влади, али не и о Косову и Метохији. Изгледа да нису још исекли пупчану врпцу.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, 12. јун 2007, "Шта радите, бре?" РТС-а

Сека-перса за двадесет први век

Велимир Илић Ко да вас туче? Па вас је Бог казнио и убио кад причате такве глупости. [...] Не можете да причате пола сата глупости. Ви сте као нека сека-перса, само мељете а ништа не кажете.

Велимир Илић, министар за инфраструктуру, Бојану Кострешу, председнику Скупштине Војводине, 12. јун 2007, "Реците народу" ТВ "Фокс"

Сека-перса за двадесет први век

Ивица Дачић Немојте то сека-перса, то сте говорили Тадићу.

Ивица Дачић, председник СПС-а, Велимиру Илићу, 12. јун 2007, "Реците народу" ТВ "Фокс"

Сатурн у конјункцији с гајбицама за цигарете

Мирјана Марковић То је смешно, живота ми мога. То као да су ми рекли, 'јао, Мира прошле недеље била на Сатурну на викенду; е, како је тамо'. И сад, 'ајде, ви испричајте. Па, не могу да вам испричам кад нисам била, нисам шверцовала цигарете. Није тачно и готово, али стварно мислим, то је баш испод сваког нивоа.

Мирјана Марковић, супруга Слободана Милошевића, 12. јун 2007, Радио "Слободна Европа"

Сатурн у конјункцији с гајбицама за цигарете

Ивица Дачић Не смета вам што Ђелић има 11 милиона еура, а сметају вам ове гајбице [Марка Милошевића].

Ивица Дачић, председник СПС-а, 12. јун 2007, "Реците народу" ТВ "Фокс"

Без Косова (можда) три путића

Николас Бернс САД прихватају да разговарају само о датуму када ће Косово постати независно.

Николас Бернс, државни подсекретар САД, у Атини, 11. јун 2007, "Б92"

Бауљање напред

Млађан Динкић У међувремену није било никаквих промена на челу безбедносних служби, а Карла дел Понте сада хвали Радета Булатовића, шефа БИА. Мени ту неке ствари нису најјасније, али најважније је да се крећемо напред.

Млађан Динкић, министар економије, 11. јун 2007, "Блиц"

Исписивање Беле књиге

Душан Михајловић Нисам имао то задовољство да својом заслугом упознам Суботића. Иако је био саветник моје владе, ту прилику сам добио тек крајем 2003. године, заслугом мог пријатеља и саборца из ДОС-а Бебе Поповића. Он ме је једног дана назвао и молио да примим њега и његовог пријатеља чије име ми није рекао, а нисам ни питао јер се радило о пријатељу мог пријатеља. Испунио сам Бебину молбу. Тако ме је судбина спојила са најбогатијим и најмоћнијим земљаком. Причали смо о више тема, па и о његовом 'истакнутом' месту у 'Белој књизи'. [Суботић тврди да сам му ја рекао за акцију 'Мрежа', али] он не разликује 'Белу књигу' од акције 'Мрежа'.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, 11. јун 2007, "Политика"

Исписивање Беле књиге

Душан Михајловић Био је означен као шеф једне од група које су кријумчариле дуван. Не бих се ни данас опредељивао између навода у 'Белој књизи' и тадашњих тврдњи мојих пријатеља и сарадника из владајуће коалиције да је Суботић 'чист' и да легално послује у Швајцарској, Француској, где држи винарије, и у Немачкој, где са Вацом прави заједничку фирму за послове у региону. Зар би премијер службено летео авионом мафијаша? Али ако је грех познавати Станка Суботића, онда би набрајање грешника дуго трајало.

Душан Михајловић, бивши министар полиције, 11. јун 2007, "Политика"

Рад ослобађа лепоту?

Снежана Самарџић-Марковић Баш ви сте доказ да се може бити леп, паметан, образован и богат захваљујући само свом упорном раду.

Снежана Самарџић-Марковић, министарка за омладину и спорт, на дочеку Ане Ивановић, Јелене Јанковић и Новака Ђоковића, 11. јун 2007, "Политика"

Шта сам оно тачно мислио...

Џорџ Буш Сер...

Џорџ Буш, председник САД, погрешно обраћање папи Бенедикту XVI, 10. јун 2007, "Прес"

Без Косова (можда) три путића

Џорџ Буш Америка верује да Косово треба да буде независно. Тражио сам мишљење председника Бугарске Прванова и слажем се са једним његовим ставом: док се залажемо за независност Косова, морамо Србији јасно да покажемо да постоји отворен пут, можда ка НАТО-у, можда у ЕУ, а свакако пут ка бољим односима са САД.

Џорџ Буш, председник САД, у Софији, 10. јун 2007, "Б92"

Сав тај џез(ик)

Вук Јеремић Најважније је да сви они који су оптужени добију шансу да се бране испред Хашког трибунала.

Вук Јеремић, министар спољних послова, 10. јун 2007, "Утисак недеље"

Сав тај џез(ик)

Вук Јеремић Ако бих ја морао да ставим неки марк у смислу када очекујем да Србија уђе у Европску унију, то би била 2012. или раније.

Вук Јеремић, министар спољних послова, 10. јун 2007, "Утисак недеље"

Политичка анализа, полицијска синтеза

Слободан Антонић Нисам ја полицијски аналитичар, него политички, али хоћу да кажем да Влада и представници Владе доста јасно кажу да је он [генерал Здравко Толимир] ухапшен у Србији. Ја за сада верујем мојој Влади, али бићу врло разочаран уколико се испостави да је мене неко око тога лагао.

Слободан Антонић, социолог, 10. јун 2007, "Утисак недеље"

Тајне министарске трговине

Предраг Бубало Како задовољити жену, и у емотивном и у физичком смислу. Иако то може да се наслути, за мене остаје тајна у коју никако не могу да проникнем.

Предраг Бубало, министар трговине и услуга, на питање шта је за њега највећа женска тајна, 10. јун 2007, "Вечерње новости"

Тајне министарске трговине

Предраг Бубало Вероватно коса. Али, сигурно је да има нешто да се 'пробере' што би могле да нађу.

Предраг Бубало, министар трговине и услуга, на питање да ли зна шта се женама допада код њега, 10. јун 2007, "Вечерње новости"

Сав тај џез(ик)

Жељко Цвијановић Баш бих волео да видим онај Коштуничин поглед преко наочара док му Вук Јеремић на свом џезику (српска синтакса, енглеска лексика) буде објашњавао нову српску спољнополитичку стратегију у којој ће почасно место имати односи са земљама до којих се не може копном.

Жељко Цвијановић, главни уредник, 30. март 2007, уводник "Стандарда"